Титла за Ангел Владов на "оранжев корт" в Бургас



28-10-2014 12:41

Седем деца се включиха в последния за годината регионален турнир на "оранжев корт" за деца до 8-годишна възраст по програмата "Тенис 10" в календара на БФТ, организиран от ТК "Бриз" в Бургас.

Поради липса на конкуренция, единственото момиче, записало се за участие - Емма Фантусис от ТК "Черно море - Елит", се състезава в турнира наравно с момчетата. Тя стана победител в своята група, записвайки три последователни победи, а на полуфинала преодоля Димитър Берданков от ТК "Авеню" (Бургас) с 4:2 гейма.

В другия полуфинал Ангел Владов от ТК "Тича" (Варна) безапелационно се справи с победителя от предходния турнир на "оранжев корт" Артьом Тютюнов от ТК "Бриз" (Бургас) с 4:0 гейма. На финала състезателят от Варна не допусна изненада и успя да победи представителката на нежния пол с резултат 4:2 гейма, с което спечели и турнира.

Двамата финалисти ще участват в започващия в петък Турнир на шампионите, където осемте най-добре представили се през годината момчета и момичета, ще премерят сили в заключителен турнир по програмата "Тенис 10".

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Shanghai Rolex Masters
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Шанхай
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,298,535

Official Website | Livescore
Други новини