Муратоглу: Целта пред Серина е рекордът на Граф



29-10-2014 13:50

Треньорът на Серина Уилямс Патрик Муратоглу разкри главната цел до края на кариерата на неговата възпитаничка - подобряването на рекорда на Щефи Граф от 22 титли от Големия шлем.

На тазгодишния US Open американката завоюва своя 18-и подобен трофей и дели второ място по показателя заедно с Мартина Навратилова и Крис Евърт.

Освен това Уилямс за трета поредна година си осигури завършване на сезона на върха в световната ранглиста. Подобно нещо за последно бе сторила Моника Селеш през 1992-а.

Но какви са целите пред 33-годишната Уилямс? "Много е мотивирана. Тя пише тенис история и затова продължава. Нямам никакво съмнение, че и през следващата година можем да постигнем целите, които сме си поставили," коментира Муратоглу.

Дали обаче рекордът на Граф от 22 титли е реалистична цел? "Не мисля за 22, а за 23 титли. Все още 18 е много далеч от 22 или 23, така че нека гледаме едно по едно и ще видим какво ще се случи. Доволни сме от това как се справихме с последните две предизвикателства - US Open и финалният турнир. Сега се прибираме вкъщи и започваме работа по подготовката за следващия сезон," каза Муратоглу, който е и партньор на Уилямс извън корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини