Федерер прави шоу за публиката в Хале след лесна победа



10-06-2010 18:26 | Николай Драгиев

 

Роджър Федерер показа отлична класа и във втория си мач на трева за сезона. Швейцарецът разгроми с 6:1, 6:2 колумбиеца Алехандро Файа в Хале. Двубоят продължи смешните 50 минути и премина под тоталния превес на световния номер 2, който дори не се зарадва на смразяващо лесния си успех.

 

Интересното е, че Файа и Федерер играха преди броени дни и на "Ролан Гарос". За сравнение на този мач Федерер се нуждаеше от два часа игра, за да спечели със 7:6, 6:2, 6:4.

 

След края на двубоя Федерер направи шоу за публиката с демонстративен двубой, а също така опита да разсмее всички с интервюто си на корта. Той раздаде и куп автографи и топки на феновете, които го боготворят в този град.

 

Иначе в срещата с колумбийския си опонент, Федерер показа част от арсенала от страхотни умения, които притежава. Той обсипа Файа с уинъри от всевъзможни позиции за кеф на германската публика.

 

Роджър не допусна нито един пробив, спечели 90% от точките на първи сервис и добави 6 аса.

 

Следващият опонент на Федерер е местния любимец Филип Колшрайбер. Колшрайбер победи за 90 минути игра с 6:4, 7:5 добрия приятел на Роджър Марко Киюдинели.

 

Фед и Колшрайбер са играли 4 пъти досега и германецът е спечелил едва 1 сет в тези мачове.

 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини