Халеп: Поведението на Шарапова е дразнещо



10-11-2014 19:48

След края на сезона Симона Халеп се прибра в Румъния, където вече е сред водещите спортни звезди. Пред местната ProTV Халеп коментира редица теми и разкри част от плановете си за новата 2015-а.

Тя смята, че е била близо и до първата си титла от Големия шлем на "Ролан Гарос". Във финалния двубой тази година тя отстъпи на Мария Шарапова като според румънката по-големият опит на съперничката й, се е оказал ключов.

"Усещах, че имам шанс да я победя, но ми трябваше малко повече увереност. При 4:4 се стигна до спорна точка и след нея загубих концентрация.

"Поведението на Шарапова на корта винаги е дразнещо и тя затова така се държи. Но, когато си по-опитен започваш да обръщаш по-малко внимание на подобни неща. Например, тази година в Синсинати играхме за трети път и успях да бъда по-концентрирана," заяви Халеп.

Халеп очертава и главната си цел за 2015-а - титла от Големия шлем.

"Ще бъде трудна година, защото имам много точки да защитавам. Искам отново да участвам в заключителния турнир в Сингапур на най-добрите. Целта ми не е да бъда №1. Искам да печеля турнири и най-вече такъв от Големия шлем. Не знам кога ще се случи, зависи от много неща.

"Работих много върху сервиса си. Бях много критикувана и това ме накара да работя още по-здраво. Подобрих всичките си удари, движението по корта. Опитвам се да играя спрямо това, което тялото ми позволява, моят ръст. Прогресирах във всички аспекти. Мога да достигна по-високо ниво оттук нататък," убедена е Халеп, която допълва, че следващият й треньор ще бъде румънец и той ще замени Вим Фисет.

Световната номер 3 споделя и какво обича да прави в свободното си време. "Нормален човек съм. Извън корта съм доста по-нерешителна. Нямам специфични хобита. Обичам да ходя на басейн, да гледам филми, да се разхождам в парка, да чета книги за психология, а не романтични. Обичам и да пазарувам, имам слабост към спортните обувки. Много обичам и да карам," разкрива Симона, която има чисто ново червено Porsche 911 Carrera 4 Coupe.

Халеп говори и за личния си живот. "Още съм млада. Искам да играя още няколко години, а след това да имам семейство. Ще остана в тениса до 28-30 години, след което се надявам да се оженя и да имам деца. Обичам децата. На сватбата ми искам да имам дълга булчинска рокля и да бъда на високи токчета... ще ми се да бъда 5-7 см по-висока.

"Когато съм семейна ми се ще да не ставам в 7 сутринта. Иска ми се просто да се разхождам в града, в парка с децата и да си играем. Искам да ги държа далеч от компютрите и да ги накарам да се занимават със спорт и да имат добър живот."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини