Тони Надал: Целта за 2015-а е титла от Големия шлем



12-11-2014 09:49

Наставникът на Рафаел Надал - неговият чичо Тони Надал изрази съжалението си от факта, че възпитаникът му не участва на финалния "Мастърс" в Лондон. Надал-старши очерта и целите пред Надал за 2015-а, а именно спечелване на титла от Големия шлем.

"Жалко е, че няма да участваме във финалния "Мастърс", тъй като това е единственият липсващ голям трофей за Рафаел," коментира Тони Надал.

"Винаги се е налагало да се справяме с травмите, които винаги създават проблеми на Рафаел. Той успява да ги превъзмогне успешно и да излезе по-силен.

"Годината не бе особено добра, но не бе и лоша. За повечето състезатели би било страхотно да спечелят титла от Големия шлем," казва още той.

Тони Надал не крие, че надеждите в лагера на Матадора са той да успее да бъде на високо ниво още много години. "Кариерата на Рафаел е дълга и много успешна с титла от Големия шлем вече десет години. Надявам се да постигнем още много. Нормално е всеки сезон да започва с много въпроси какво ще се случи.

"За мен главната цел следващата година целта ни е той да участва на финалния "Мастърс" и да спечели титла от Големия шлем. Няма значение в кой турнир - подобен трофей винаги е специален," допълва Тони Надал.

Треньорът коментира, че двамата ще започнат подготовка за 2015-а на първи декември.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини