Испания спечели Хопмън Къп, Мъри проваля британците



09-01-2010 11:45 | Станко Димов

Испания триумфира в надпреварата за смесени двойки "Хопман къп", след като на финала изненадващо надделя над Великобритания с 2:1 победи. Иберийците, в състав Мария Хосе Мартинес и Томи Робредо донесоха трети триумф на родината си в турнира. Въпреки че испанците допуснаха поражение в мача на сингъл при жените, това не им попречи да стигнат до третата си победа в надпреварата. 

 

Едва 15-годишната Лаура Робсън изненада неприятно 26-ата в света Мартинес Санчес с 6-1, 7-6 (6), като по този начин разчисти пътя на своя партньор, който до този момент не бе изгубил дори сет. Мъри започна убедително двубоя си срещу Робредо, но след като взе първия сет, допусна обрат. Световният номер 4 се предаде след 6-1, 4-6, 3-6 и така победителят трябваше да се реши в двубоя на двойки.

 

Голяма драма се разрази в решаващия трети мач, като испанците спасиха три сетбола в първата част. Те губеха с 3-6 точки в тайбрека, но се мобилизираха и измъкнаха сета още при първата си възможност. По всичко личеше, че отново тайбрек ще реши съдбата във втората част, но пробив на представителите на Испания в последния гейм им осигури крайната победа - 7-6 (3), 7-5.

 

Това е трета титла за испански тенисисти в 22-годишната история на турнира "Хопман къп", след като Аранча Санчес Викарио триумфира с брат си Емилио през 1990 година, а през 2002 година повтори успеха си именно с Томи Робредо.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини