Китайка помете Шарапова на финала в Бирмингам



13-06-2010 16:35 | Станко Димов

Китайката На Ли спечели титлата от турнира в Бирмингам. На финала на надпреварата световната номер 11 разби със 7-5, 6-1 рускинята Мария Шарапова. Ли тотално доминираше на корта и заслужи триумфа след час и 20 минути игра.

 

Срещата започна сравнително равностойно. Шарапова проби за 3:1, но се стигна до изравняване. След втори късен пробив Ли спечели сета със 7-5. Всичко позитично за Шарапова приключи тук.

 

През втората част рускинята нямаше отговор на играта на Ли и тотално се предаде, печелейки само един гейм. Ли се отличи с невероятна игра от основната линия, с която оставяше безучастна Шарапова, която така и не можа да бъде равностойна.

 

Титлата е първа за Ли за годината, както и дебютна на тревна настилка за нея. От своя страна пък Шарапова пропусне да спечели трето отличие за сезона, както и трето от Бирмингам след 2004 и 2005 година.

 

За първото място в Бирмингам Ли прибави 280 точки за ранглистата, както и сумата от $37 000.

 

"Миналата година, когато победих Мария в полуфиналите, бях толкова щастлива, че забравих за това, че имам още един мач до края," пошегува се На Ли след победата.

 

"Още по-щастлива съм да я надиграя за втори път. Ако сега трябва да играя още един мач за титлата, сигурно пак ще загубя," допълни емоционално шампионката.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини