Сам Куери надви Марди Фиш във финала на "Куинс Клъб"



13-06-2010 19:32 | Николай Драгиев

Сам Куери спечели петa титла в кариерата си и първа на тревна настилка, след като надделя със 7:6 (3), 7:5 над Марди Фиш в изцяло американския финал на турнира в Куинс Клъб в Лондон с награден фонд 627 700 евро. Двубоят бе равностоен и много оспорван и това си пролича още в началните минути.

 

Първата част премина без пробиви и логично бе решена в тайбрек. Въпреки че 23-ят в света Куери бе изправен пред това да допусне пробив още в началния си сервис гейм, това така и не се случи. Резултатът в тайбрека се движеше равен до 3:3, след което Куери дръпна и в крайна сметка го спечели със 7:3 точки. 

 

Във втората част пробиви все пак имаше. Пръв до такъв се добра Марди Фиш за 3:2, но радостта му не продължи дълго. Той се пропука в десетия гейм и равенството бе възобновено за 5:5. И когато по всичко личеше, че отново ще има тайбрек, Куери изненада с решаващ пробив за 7:5, който му донесе и титлата от надпреварата в Куинс. Това е трети трофей за високия 198 см американец от началото на годината след тези от Мемфис и Белград.

 

След днешния мач двамата американци вече имат равен баланс по между си – по една победа. Предишният сблъсък бе през 2007 година, когато Фиш записа успех със 7:5, 6:4 на турнира в Лос Анджелис.  

 

Кристина Близнашка, Спортал.бг




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини