Стан - Мирка: Версията на съдията на стола



19-11-2014 08:02

Най-обсъжданата тема в последните дни в света на тениса е дали има напрежение в лагера на Швейцария. Както е известно Стан Вавринка и Роджър Федерер имаха напрегнат двубой на финалния АТР турнир в Лондон, в който дори бе замесена съпругата на бившия номер 1 Мирослава.

Вижте любопитно интервю в швейцарската преса на един от главните участници в ситуацията на корта - съдията на стола Седрик Мурие.

Много се изписа по темата. Какво се случи?
- Беше напрегнат момент. Мачът вървеше към своя край. Видях, че Стан я ядосан и се бърна към щаба на Роджър Федерер. Исках да разбера какво е станало и го попитах. Той отговори: "Тя ми говори." Разбрах, че е ядосан на жената на Роджър Федерер.

Какво си помислихте в този момент?
- Целта ми бе да завършим по най-добрия начин мача. Ситуацията бе много проблемна. Беше труден мач и за мен. Опитах се да направя така, че мачът да продължи възможно най-бързо.

Изненадан ли сте от целия шум, който се вдигна?

- Да. В момента съм в САЩ и не мога да проследя всичко, което се пише в пресата. Разбрах за грандиозния шум по темата като гледах всички видеа.

Преминавали ли сте през подобна ситуация и преди?

- Случват се. Някои играчи приемат по-трудно подобни моменти. Но не се стига до такава врява, когато мачът е по-малко важен. Или, когато играчите не трябва да участват през новата седмица във финал за Купа "Дейвис" (смее се).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини