Цветан Михов печели при 41 градуса в Белград



15-06-2010 13:41 | Николай Драгиев

Цветан Михов премина пресявките на турнира от сериите "фючърс" в Белград с награден фонд 10 000 долара и се класира за основната схема на турнира.

 

В заключителния трети кръг на квалификациите четвъртият поставен в тях софиянец успя да се справи срещу Сергей Стрелков от Русия и да спечели с 6:0, 6:7, 6:3.

 

„Играх в непоносима жега. Беше 41 градуса в Белград, времето бе изключително тежко. В първия сет нямах проблеми срещу руснака. Във втория той поведе обаче с 4:0 гейма. Оттук се концентрирах максимално и поведох с 6:5. Но сам си направих нещата сложни и загубих в тайбрека. Третата част беше изцяло за мен”, разказа пред Racketi.com 19-годишният Михов от сръбската столица.

 

В предните си два мача приетият за студент в университета в Оклахома сити не загуби нито един сет. В първия кръг Цветан надигра Милан Кърнетич с 6:0, 6:4, а после се справи още по-категорично с друг сръбски тенисист – Алекса Радунович с 6:1, 6:0.

 

Първият съперник в схемата на Михов е Михаел Линцер от Австрия, който е 687-и в света, докато държавният ни шампион е №947 в ранглистата. 

 

В основната схема на турнира в Белград директно влезе и още един български национал – Валентин Димов. Той започва с мач срещу германеца Пирмин Хенле. 




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини