Надал отхвърли обвиненията свързани с допинг



23-11-2014 15:25

Рафаел Надал даде интересно интервю пред "Ел Паис", в което обобщи изминалия сезон. Той също така разкри, че предстои да започне подготовка за новата 2015-а през декември.

"Имах сериозни проблеми в гърба в Австралия. Това доведе до загуба на увереност. Не можех да сервирам достатъчно добре. Тези малки детайли оказват огромно влияние на най-високо ниво."

Надал не крие, че при лечението си използва стволови клетки, но не е съгласен с обвиненията, че това е вид допинг. "Това повлия много добре на коляното ми. Състоянието ми се подобри както, когато говорим за случващото се на корта, така и извън него. Вярвам, че това ще ми позволя да работя добре през декември, което е главната ми цел.

"Вероятно информацията се интерпретира некоректно. Как това може да бъде допинг? Преди всичко тази техника е добре разпространена. Второ, ако дори има най-малката възможност това да се третира като допинг, как си представяте да направя подобно нещо? Моите разбирания за спорта са други... болезнено е дори да говоря за подобно нещо. Не бих си позволил да съсипя по този начин всичко, което съм постигнал през годините. Всичко си има граници. Тялото също. Не може да лъжеш себе си, хората. А тъкмо това прави допингът - заблуждава хората, но първо теб самия. И освен това поставя под опасност здравето ти."

Рафа също така определя цялата 2014-а като недобра за него и се надява да може през новия сезон да промени това.

"Най-хубавото през 2014-а бе състоянието на китката ми. Беше година с добри моменти, но недобра като цяло от самото начало до края. Чувствах, че играя много добре в Австралия и накрая се случи това в края (травмата в гърба). Това ми повлия психологически и физически. Чувствах се зле. Със започването на "Ролан Гарос" намерих формата си. Бях в добра форма и играх на най-високо ниво и на Уимбълдън, тъй като и коленете ми бяха в добро състояние. И след това се получи травмата в китката. Контузии в средата на сезона са най-лошото нещо."

Испанецът споделя, че вече мисли и за живота си след тениса и бъдещо семейство с неговата приятелка Мария. "Обичам децата. Искам да имам поне две. В момента обаче имам много задачи и трябва да планирам много други неща. Все още живея с родителите си. Ние в Майорка сме много привързани към семейството си. Имах късмета да срещна човек, който ме разбира и мисли като мен. Тя не ме притиска за нищо и мисли преди всичко затова какво е най-добро за мен, за кариерата ми и връзката ни. Приятелката ми е по-млада от мен. Тя също така работи, търси своята лична реализация, която не е свързана с това да бъде приятелката на Рафаел Надал и затова учи."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини