Легендарният Томас Мустер се връща като професионалист на... 42



16-06-2010 16:57 | Николай Драгиев

Легендарният австрийски тенисист и бивш номер 1 в света Томас Мустер обяви, че ще завръща на корта 11 години след последния си професионален мач, съобщи БТА.

 

42-годишният Мустер получи "уайлд кард" за участие в турнира от сериите "Чалънджър" на АТП в германския град Брауншвайг с награден фонд 106500 евро, който започва на 28 юни. През 1995 година той стана единственият австриец с титла от Големия шлем, след като спечели "Ролан Гарос".

 

"Обичам да играя тенис и състезанията ми липсват. Затова реших да се върна. Искам отново да почувствам атмосферата на турнирите. Със сериозна работа и амбиция могат да се постигнат много неща", заяви Мустер.

 

"Не си поставям особено високи цели. Искам да се включа в няколко турнира и да покажа най-доброто от себе си. Ще видим докъде ще стигна", допълни той. Мустер има 44 титли в кариерата си и е спечелил над 12,2 милиона долара от наградни фондове. Австриецът игра за последно на "Ролан Гарос" през 1999 година, когато отпадна в първия кръг. "Не съм прекратил кариерата си официално. След мача тогава казах, че отивам на почивка. Така че, сега се завръщам от тази почивка", обясни с усмивка Мустер.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини