€30 000 и заплахи за смърт за уреден мач



27-11-2014 14:41

24-годишният годишният румънски тенисист Мариуш Копил стана поредният играч, който признава затова доколко сериозни са проблемите свързани с нелегални залози в тениса. Румънецът, който е достигал до 124-о място в световната ранглиста, разкри че са му предлагали пари, за да играе симулативно в свой мач.

"Тези, които биват хванати да уреждат мачове, трябва да им се отнемат правата доживотно. Те не уважават спорта и колегите си. В Маями получих оферта да уредя мач. Някой ме потърси във Фейсбук и ми предложи 30 000 евро само за да загубя сет. Веднага съобщих на Tennis Integrity. Ако не го направиш, веднага загазваш. Мразя да залагам. Ето защо изтрих профила си и съществуващите в момента, са фалшиви. Изтрих го, защото получавах всякакви съобщения и дори смъртни заплахи," разкрива Копил.

Той говори и за новата генерация топ играчи, сред които са Милош Раонич, Григор Димитров и Бърнард Томич.

"През 2009-а на турнир в Кремона трябваше да играя с Томич, който тогава бе №170 тогава, а аз около №200. Предстояха полуфиналите. Знаете ли колко хора имаше в екипа си? Шест! А аз имах само физиотерапевт. Това е разликата.

"Освен това той ми каза, че има дебитна карта от австралийската тенис федерация и вече е изхарчил 1,5 млн. долара от нея. Това бе карта без лимит. Освен това имаше договор с Nike от юношеските години. В случай, че заема място между 50 и 100 в ранглистата, получава допълнително 300 000 евро. Ако завърши в топ 50 - 600 000. А аз имах 15 000 долара от компания и трябваше да дам 20% на мениджъра ми."

Копил говори и затова какво е отношението по турнирите към големите звезди като Федерер, Джокович и Надал.

"Несравнимо е. Роджър получи от организаторите в Бризбейн 1,6 милиона само за да участва. Не съм играл срещу тях, но Федерер е феномен, невероятен талант. Надал е уникален със своите изяви на "Ролан Гарос", а Джокович се движи невероятно по корта и е много амбициозен. От топ 10 съм играл с Вавринка, Бердих, Димитров, Алмагро и не съм усещал, че нямам шанс срещу тях."

Румънецът говори и за връзките между тенисисти подобно на тези между Мария Шарапова и Григор Димитров и Сорана Кърстя и Сантяго Хиралдо.

"Не съм мислил за подобна връзка. Например, не харесвам като жена Шарапова. Тя е твърде висока и без никакви форми."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини