Без вувузели на Уимбълдън!



17-06-2010 02:30 | Николай Драгиев

Вувузелите, африканските причудливи изобретения, които подлудиха света със звука си (и са по-дразнещи дори от бг коментаторите) по време на световното първенство в ЮАР, официално бяха забранени на Уимбълдън от организаторите.

 

Според официалните лица на най-престижния тенис турнир, тези "уреди" само може да разсейват играчите. В Англия вече се шегуват, че Уимбълдън се превръща в "свободна зона" от футбол. Това е така, тъй като същите тези организаторите се заканиха, че на големите видеостени няма да бъдат показвани никакви мачове от първенството, дори тези на Англия.

 

Ето и официалната позиция на ръководителите: "Звукът, който издават вувузелите може да разсее играчите и зрителите. Мисля, че любителите ще ни разберат," обясни говорителят на турнира.

 

"Ние оценяваме, че хората искат да следят и Световното първенство, но има куп други начини да се чувстват част от него и без да го гледат на видеостените," допълни още той.

 

Освен всичко англичаните продължават да се молят, че Анди Мъри най-после ще им донесе радост, печелейки турнира. И тези амбиции не са притъпени дори от факта, че след финала на Australian Open, Мъри е изгубил 9 от 20 мача.

 

Очаква се поне 450,000 души да посетят Уимбълдън през двете седмици, в които се провежда.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини