Джокович - Федерер в Лондон е мачът на годината (видео)



28-11-2014 21:47

От мъжката тенис асоциация определиха най-добрия двубой за изминалия сезон през 2014-а година. Това е финалът на Уимбълдън между първите двама в световната ранглиста - Новак Джокович и Роджър Федерер.

През юли сблъсъкът бе невероятно интригуващ и защото Джокович целеше завръщане на върха в ранглистата, а Федерер се опитваше да стигне до осма титла в Лондон.

Джокович бе на път да изпусне от контрол битката, след като водеше 5:2 в четвъртия сет и въпреки това позволи на Федерер да го спечели. "Той показа защо има 17 титли от Големия шлем и е най-успешният играч в историята. В края трябваше да се прегрупирам и да намеря сили да спечеля петия сет," сподели Джокович.

"Не вярвах, че ще стигна до пети сет. Ситуацията не бе добра за мен. Да бъдеш на нивото на Новак е трудно. Мога само да го поздравя за невероятни мач днес, за изключителния турнир и заслужения успех," коментира и Федерер.

Под номер 2 в класацията на АТР за двубоите през годината е поставен четвъртфиналният сблъсък между Стан Вавринка и Новак Джокович на Откритото първенство на Австралия. Швейцарецът спечели битката с 2:6, 6:4, 6:2, 3:6, 9:7.

С този си успех Стан успя да вземе реванш от Ноле за драматичната си загуба в Мелбърн година по-рано в четвърти кръг и отново след подобна драма.

Още по темата
:
ВИДЕО: Най-добрите мачове през 2014 (част 1)

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини