Интерактивна тенис лига откри сезон 2015



05-12-2014 16:19

В средата на месец ноември стартира първият от календара на "ITL Sofia 2015" любителски турнир - "Раковски Тенис Къп".

Успоредно с това организаторите представиха на своите почитатели изцяло обновения си сайт www.interactive-tennis.com с помощта, на който турнирите отново са разделени в категории според нивото на участниците.

Вечерният формат на срещите не уплаши любителите, общият брой на включилите се  в турнира достигна 65 играчи.

В по-ниската категория участие взеха 40 състезатели. Липсата на женски турнири в София, пък доведе 6 дами решили да се изправят наравно срещу мъжете. Една от дамите - Виктория Велева стигна до полуфиналите, но за жалост там шансът не бе на нейна страна и отпадна с 2:1 сета от Антон Величков.

В другата полуфинална среща се изправиха двамата най-добре представили се до момента с по 3 поредни победи - Александър Аспарухов и Георги Тилов. Аспарухов стоеше доста по-стабилно и заслужено спечели правото да играе на финала срещу Антон Величков. Във финала Алекс бе по-мотивираният и с 2:0 сета взе първите си 250 точки.

В по-силната категория ITL500 в битка за купата на турнира се включиха 26 участника. В тази категория с всеки изминал мач мачовете ставаха все оспорвани и интересни. И тук не липсваше женско присъствие и лицето на Жанет Василева. До финала стигнаха Кирил Стоянов и Даниел Драгомиров.

В крайна сметка Стоянов спечели битката след решителен тайбрек. Победителят в турнира освен с купа и 500 точки си тръгна с чек на стойност 100 лв. от Babolat, а за Драгомиров остана утешителната награда - ваучер за кордаж от Babolat.

Награди получиха и Жанет Василева и Симеон Симеонов, които бяха най-активните участници, включили се и в двете категории на турнира.

Продължава записването за вторият от календара на "ITL Sofia 2015" турнир -  "Pro Sport Tennis CUP", който е отворен за всеки, без значение от пол или възраст. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини