Андрей Алауи поднесе изненадата на държавното



19-06-2010 11:54 | Николай Драгиев

Поставеният под №1 и водач в националната ранглиста Любомир Лещански приключи участието си на сингъл на Държавното първенство до 14 години. В среща от четвъртфиналите Лещански отстъпи с 3:6, 1:6 на петия в схемата Андрей Алауи.

 

В спора за място на финала Андрей, който в началото на годината триумфира с титлата на Държавното първенство в зала в тази възрастова група, ще се изправи срещу Мирослав Георгиев. Георгиев отстрани с 6:2, 6:2 Стоян Станков. 

 

В другата полуфинална двойка един срещу друг ще застанат поставеният под №2 Габриел Донев и Теодор Бачев, победили съответно Мариян Георгиев и Мартин Димитров.

 

В най-оспорваният мач при девойките Габриела Михайлова се наложи с 6:7(4), 6:4, 6:1 над Десислава Златева. В опит да се класира за финала тя ще се изправи срещу поставената под №4 Вивиан Златанова, отстранила с 6:1, 6:2 Сара Боевска.

 

Една от големите фаворитки за титлата Джулия Терзийска изигра най-трудния си мач на първенството до този момент. Тя победи с 6:4, 6:1 втората поставена Даниела Кабакова.

 

На полуфиналите Терзийска ще спори с финалистката от провелото се само преди седмица Държавно първенство до 16 години Радина Димитрова, която се наложи с 6:2, 6:2 над Милка Генкова.

 

След приключването на срещите от програмата за петък станаха ясни финалистите на турнира на двойки. При юношите водачите в основната схема Андрей Алауи/ Габриел Донев ще играят срещу Любомир Лещански/Стоян Станков. 

 

При девойките в спора за титлата ще се срещнат Джулия Терзийска/Анастасия Николова и Вивиан Златанова/Десислава Златева.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини