Федерер доволен от сезон 2014



08-12-2014 19:28

Роджър Федерер изрази задоволството си, че през 2014-а година е успял да се предпази от травми, да се завърне под №2 в ранглистата, да спечели Купа "Дейвис" и отново да стане баща на близнаци. Той отчете, че след проблемите с гърба от 2013-а не е бил сигурен в себе си дали това ще бъде по силите му.

"Удоволствието отново да печелиш е още по-хубаво и като цяло съм щастлив съм от тази година. Сега имам още две деца, играя страхотно, цялостно добър сезон. Няма как да съм по-щастлив," обобщи Федерер, който е в Делхи за участие в демонстративен турнир.

Федерер отчита, че титлата за Купа "Дейвис" е изключително специална дори за него, който е спечелил всичко в тениса. ФедЕкспрес донесе на страната си купата като надигра в решителния двубой Ришар Гаске в Лозана. "Изживяването бе изумително, тъй като в отбора ни бе съставен с моите най-добри приятели... да споделя този момент с тях бе много специално. А също и да играя пред рекорден брой фенове."

Федерер не пропуска да отчете и ключовия принос на Стан Вавринка. "Беше ми тежко, след като загубих от Гаел Монфис в първия ден пред рекорден брой зрители и трябваше да наваксваме. Това стана благодарение на Стан. Той игра много силно и ми даде възможност да подобря представянето си и се радвам, че успях. Купонът бе изключителен, епичен и си прекарахме чудесно."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини