Надал: В стаята ми с трофеи има място за още един от Уимбълдън



Надал: В стаята ми с трофеи има място за още един от Уимбълдън
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
19-06-2010 14:34 | Николай Драгиев

Световният номер 1 Рафаел Надал надълго и нашироко разказа за подготовката си преди Уимбълдън.

 

"Изкарах си страхотно. Успях да поиграя голф с приятели, после бях на парти, а успях да прекарам и доста време със семейството ми. Също така бях малко и на плаж. Единственият ми проблем бе, че играх просто ужасно по време на голфа. Разбира се имах и тренировки, но когато това става в родния дом, това носи искрено удоволствие," обясни Надал.

 

Испанецът призна, че има отделна стая, в която държи всичките си спечелени трофеи. "Имам си специална стая, в която държа купите, които съм спечелил. Тази от Уимбълдън обаче е на най-видното място - на моя огромен телевизор. Тя ми е най-важна и мога да ви уверя, че е в отлично състояние. Трофеите ми от "Ролан Гарос" с времето потъмняват и затова ги носим да ги полират. В тази стая са най-важните ми отличия - тези от "Ролан Гарос", петте от турнира в Рим, шесте от Монте Карло и тези от Барселона. Точно по средата е тази от Уимбълдън," не пропусна да повтори Надал.

 

Световният номер 1 призна, че триумфът в Лондон е бил най-важен в кариерата му досега. "Това си бе една мечта. Испанците не вярваха че това е възможно. Просто на трева тенисът сякаш е съвсем различен спорт. След финала ми през 2006 г. повярвах, че съм близо до успеха. Разбира се финалът през 2008 г. бе наистина драматичен. Нищо не виждах в края на мача и дори щях да поискам да спрат мача след последния гейм, но ето че спечелих тъкмо него. Със сигурност това е най-емоционалният ми момент в кариерата," обясни още той.

 

"По принцип след серия като моята на клей, винаги има спад. Аз обаче не се притеснявам и ви уверявам, че ще съм напълно готов за Уимбълдън," завърши поставеният под номер 2 Надал.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини