WTA подписа изумителен договор, всеки мач ще се предава от 2017



09-12-2014 18:57 | Станко Димов

От ръководството на WTA подписаха нов договор за медийни права, който е на стойност 335 милиона паунда (525 милиона долара) и ще бъде за период от 10 години. Сделката с Perform  ще бъде в периода 2017-2026, като основната идея е да бъде предаван пряко всеки един двубой от календара на WTA на сингъл. С други думи казано – около 2000 срещи годишно!

Според сегашният контракт с Perform (този, който е до 2017-а), „едва” една трета от двубоите на WTA стават достояние за феновете на женския тенис. След 2017-а обаче няма да има мач, който да не може да бъде гледан пряко!

Изпълнителният директор и президент на WTA Стейси Аласър определи новия контракт като „променящ играта”.

Как ще могат да бъдат гледани двубоите? WTA, в партньорство с Perform, ще изготвят специален канал (WTA Media), по който ще бъдат предавани абсолютно всички срещи на единично от всички турнири, както и полуфиналите и финалите на двойки, разбира се също на всички турнири.

Според Аластър новия договор ще гарантира по 21 милиона паунда (33 милиона долара) годишни права от Perform, което е близо два пъти повече, в сравнение с актуалния контракт между двете страни.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Internazionali BNL d′Italia
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Рим, Италия
Настилка: Клей
Награден фонд: €8,862,111

Official Website | Livescore
Други новини