Микаел Лодра с блестяща победа в Истбърн



19-06-2010 18:51 | Николай Драгиев

Французинът Микаел Лодра триумфира с титлата от турнира AEGON International в Истбърн. Опитният Лодра показа сериозно майсторство на любимата си трева и не остави шанс на Гилермо Гарсия-Лопес във финалния двубой. В отделните части той се наложи със 7:5, 6:2.

 

Въпреки тежките условия при много ветровитото време, Лодра успя да намери своя ритъм на игра. Въпреки че двамата бяха много стабилни при свой сервис, французинът уцели точния момент да нанесе своя удар в първия сет. Той получи точка за пробив в 12-ия гейм и с великолепен бекхенд затвори тази част със 7:5.

 

Двамата състезатели бяха прекъснати заради дъжд и след подновяването на играта Лодра бе по-концентриран и направи бърз пробив за крайното 6:2 след 67 минути игра.

 

"Много съм доволен от своята форма. Това е великолепен успех за мен. Насладих се на срещата и това ще ми даде огромна увереност за следващата седмица. Никак не е лесно да превъзмогнеш спиране заради дъжд. Най-важното е да останеш концентриран," обясни Микаел.

 

Това е пета титла в кариерата на Лодра и втора за сезона, след като той триумфира и в Марсилия. За успеха си 30-годишният французин прибира 69 хиляди евро.




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини