Жюстин Енен с 43-а титла19-06-2010 19:05 | Николай Драгиев

Жюстин Енен триумфира с втора титла през сезона. Белгийката спечели финала на турнира Unicef Open-2010 в Хертогенбош. В последния двубой от надпреварата тя се наложи над 36-ата в света Андрея Петкович, която се състезава за Германия. В отделните части Жюстин спечели с 3:6, 6:3, 6:4 за час и 48 минути игра.

 

В първия сет Петкович бе перфектна. Тя нямаше проблеми при свой сервис и максимално затрудняваше Енен. Андрея реализира една от възможностите си за пробив и затвори с 6:3 първата част.

 

В началото на следващия сет двете си размениха пробиви. Въпреки това Енен бе тази, която пое инициативата и пак стигна до спечелване на гейм при сервис на Петкович. В крайна сметка Енен уверено стигна до 6:3.

 

Началото на третия сет бе за Петкович. Тя стигна до пробив и това й помогна да си осигури аванс от 3:0. Енен обаче нямаше никакво намерение да се предава и успя да изравни. Решаващ в срещата се оказа деветият гейм. В него бившата номер 1 стигна до пробив, който и даде преднина от 5:4 и сервис за приключване на мача. Оттук нататък голямата шампионка не показа колебание и грабна отличието.

 

В крайна сметка това е титла номер 43 за Енен. Тя е и втора за годината след триумфа и в Щутгарт. Това и донесе и 37 хиляди долара и 280 точки.

 

Само една действаща тенисистка може да се мери с Енен по брой титли. Това е американката Винъс Уилямс, която също има 43 трофея до момента.
Коментари
Други новини