Родителите на Гришо: По-важното е той да бъде щастлив



24-12-2014 04:53

Родителите на Григор Димитров - Димитър Господинов и Мария Димитрова получиха вместо него приза му за "Спортист на годината" в България за 2014-а година.

Двамата пожелаха на сина си през новата 2015-а година да бъде единствено здрав, а с останалите цели той може и сам да се справи. Те разкриха, че неговата мечта е един ден да завоюва трофей от Големия шлем - четирите най-престижни турнири в тениса.

"Естествено сме щастливи и се радваме за него, но по-важното е той да е щастлив. Когато той е щастлив и ние сме щастливи," сподели баща му Димитър пред бТВ веднага след церемонията, на която получи статуетката на своя син за №1 в България през 2014-а.

"Той израстна пред очите ни и знаете, че до 17-годишна възраст непрекъснато съм бил до него. Наистина усилията са страшно много. По-важното е, че той следваше неговите си мечти и продължава. И трябва да ги следва, а ние, естествено, следваме неговите мечти. Той ги е заявявал многократно - най-вече титла от Шлема. И, ако това се случи, дай Боже, да е следващата година," допълни още Господинов.

Бащата на Григор е треньор по тенис и разкрива, че трудните моменти през годините, не са били малко.

"При всеки спортист мотивирането е много индивидуално. Имало е случаи, когато сме го вдигали от нищото. Това са такива моменти, които идват изведнъж, спонтанно, а после като му ги кажеш какво сме направили, той избухва в смях. Какво му пожелаваме? Само здраве. Да няма контузии. Останалото си следва и ще си дойде."

Димитър и Мария разкриха, че винаги са се стремили да провокират Григор да бъде позитивно настроен.

"При големия труд, който е положил е нормално да бъде щастлив. Всичко е труд, много труд. Предполагам, че когато човек винаги е вложил големи усилия, ще има щастие.

"Винаги нещата следват своя ход. Когато не ги очакваш те са по-истински. Както се казва - очаквай неочакваното. Нещата следват своя ход.

"Родителите са особен двигател, особено когато децата спортуват. Невъзможно е да успееш без семейството си," заяви майка му.

А относно другата Мария в живота на Гришо, тя бе лаконична:
"Това вече е твърде индивидуално. Това е пространството на Григор. Оставяме го, каквото реши - това да е."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини