Фед не си поплюва – иска титла от Шлема и №1 в света



24-12-2014 05:36 | Станко Димов

Силно представяне в четирите турнира от Големия шлем, както и евентуално завръщане като №1 в света. Това ще бъдат целите пред Роджър Федерер през сезон 2015. Новината разкри лично швейцарецът, който преди дни участва в благотворителен шоу мач срещу сънародника си Стан Вавринка, средствата от който ще отидат за деца в нужда в Африка.

„Ще трябва да бъда изключително внимателен, когато определям програмата си за следващата година. Моят основен приоритет ще бъдат турнирите от Големия шлем. Целта е да бъда в оптимална форма точно за тези състезания”, коментира Федерер.

Носителят на 17 титли от Шлема разкри също, че ще изкара Коледните празници у дома си в Швейцария, след което ще лети за Австралия, където ще започне новия сезон с участие на турнира в Бризбейн (05.01.2015).

След Australian Open, където Федерер има четири титли, бившият №1 ще си вземе кратка почивка и ще трябва да реши дали да участва в двубоя за Купа „Дейвис” срещу Белгия или не.

„Много неща ще зависят от това дали след Австралия ще имам шанс да се върна като №1 в света или не”, категоричен е Федерер.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини