Федерер: Никой не може да омаловажи успехите ми20-06-2010 15:47 | Николай Драгиев

Роджър Федерер има една ясна цел преди Уимбълдън, който започва в понеделник - да вдигне за рекорден седми път трофея в Лондон. Въпреки че измести Пийт Сампрас като най-успешния играч в историята на турнирите от Шлема, Федерер все още има неутолимо желание да печели.

 

"Това, което продължава да ме държи мотивиран, е желанието ми отново да вдигна трофея от Уимбълдън отново. Знам че мога да победя всеки по всяко време, мога да доминирам във всеки един турнир. Ще се радвам да оставя след себе си редица рекорди, които ще останат ненадминати за дълго," коментира Федерер.

 

Само двама души са печелили Уимбълдън 7 пъти: Сампрас и Уилям Реншоу, но успехите на последния не са съизмерими с тези на сегашното поколение играчи.

 

"Пийт сигурно е тъжен, че неговите рекорди бяха подобрени. И има право на това. Надали си е мислел преди 10 години, че това ще се случи. Никой обаче не може да ми отнеме усещането, когато подобрих рекорда му от титли, побеждавайки Родик през миналия сезон. Напрежението бе нереално, а трудно можеш да се концентрираш в тази ситуация," допълва още Федерер.

 

"Тази година турнирът ще бъде особено важен за повечето играчи. Мъри и Джокович също ще искат да се докажат, тъй като скоро не са печелили нищо.За мен пък е важно да си върна първото място в ранглистата. Това е моят приоритет и ще го преследвам до края на годината," допълва Роджър.
Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Nordea Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Бостад, Швеция
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Swiss Open Gstaad
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Гщаад, Швейцария
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Hall of Fame Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Нюпорт, САЩ
Настилка: Тревна
Награден фонд: $742,350

Official Website | Livescore
Турнир: Hamburg European Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Хамбург, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,047,730

Official Website | Livescore
Други новини