Мъри даде само два гейма на Надал



02-01-2015 16:45

Анди Мъри стана първият финалист на демонстративния турнир в Абу Даби. Шотландецът победи повече от убедително завърналия се на корта Рафаел Надал с 6:2, 6:0.

Мъри напълно доминираше в срещата и нито за момент не изпусна инициативата. Той поведе с 3:0 на старта и в крайна сметка спечели с 6:2 първата част.

След почивката Мъри бе още по-безкомпромисен и не даде дори гейм на бившия номер 1. След срещата Мъри обяви, че е имал болки в лявото рамо.

Интересно е да се отбележи, че в официален двубой Мъри няма победа над състезател от топ 4 от Уимбълдън 2013. Надал пък за последно бе губил мач, в който печели 2 или по-малко геймове в Ченай през 2008-а, когато отстъпи на Михаил Южни - 6:0, 6:1.

"Това ми бе първият мач на състезателно ниво от доста време. В началото действах наистина зле от бекхенд. Нямах ритъм и не бях в оптимална позиция често, но това 6:2, 6:0 е прекалено. Имах доста шансове за по-добър резултат. Както и да е. Това е отличен начин да започна да се състезавам с най-добрите. Тези мачове ми помагат да повиша нивото си," коментира Надал.

Във втория Новак Джокович се справи убедително със Стан Вавринка и стана вторият участник в съботния финал. Именно сърбинът е действащ шампион в надпреварата. Двубоите за България се излъчват в ефира на F+ и F+HD.

 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини