Федерер доволен "като цяло" от 2014



03-01-2015 18:14

Роджър Федерер смята, че "като цяло" изминалата 2014-а година може да бъде определена за добра. В момента швейцарецът се готви да започне участие на АТР 250 турнира в Бризбейн, където е вицешампион.

"Ще се радвам да спечеля това състезание. Бях близо миналата година като направих една добра седмица. Винаги се стремя да печеля турнири, които преди това не съм могъл. Изключително мотивиран съм за предстоящата седмица. Основната схема е изпълнена с много талантливи играчи," заяви Федерер.

В момента ФедЕкспрес е на четири успеха освен от титлата в Бризбейн и от това да запише победа №1000 в кариерата си. В Откритата ера на тениса повече имат само Джими Конърс с 1253 и Иван Лендъл с 1071.

"Миналата година със семейството ми прекарахме отлично тук. Нямах търпение да се върна. Направих чудесен сезон през 2014. Беше добър до самия край, когато спечелихме "Купа Дейвис"," обясни още Федерер, който завърши със 73 победи и 12 загуби.

"Цялостно сезонът бе добър за мен. Бях постоянен и играех добър, атакуващ тенис, а това е начинът, по който искам да се представям. Дадох си малко шансове да спечеля турнир от Големия шлем. Искам да стигна по-далеч, тъй като това не ми е достатъчно."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини