Халеп с трудна победа на старта в Шънчжън



05-01-2015 20:38

Симона Халеп  стартира с победа на турнира в Шънчжън с награден фонд 500 хиляди долара. Тя победи германката Аника Бек след 3:6, 6:4, 6:3 за близо два часа игра.

Бек взе първия сет, а във  втория на два пъти повеждаше с пробив при 2:1 и 4:3, но не успя да удържи предимството си и позволи на румънката да изравни резултата.

В третата част Халеп отново допусна изоставане в пробив при 2:3, но след това направи серия от четири поредни гейма и стигна до крайния успех. За място на четвъртфиналите румънката ще се изправи срещу участващата със специална покана Наталия Вихлянцева. 17-годишната рускиня е 584-а в света в момента.

Втората в схемата Петра Квитова нямаше проблеми срещу участващата с "уайлд кард" китайка Ин-Ин Дуан и записа успех с 6:3, 6:1. Във втория кръг чехкинята ще срещне Бояна Йовановски (Сърбия).

Финалистката от миналата година Шуай Пън пък отпадна в първия кръг. Поставената под номер 3 представителка на домакините загуби от Вера Звонарьова (Русия) с 6:4, 4:6, 3:6  след почти два часа и половина игра.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Уимбълдън
Категория: Голям Шлем
Място на провеждане: Лондон, Великобритания
Настилка: Тревна
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Други новини