Пиронкова се завърна в Сидни с победа



09-01-2015 03:53

Цветана Пиронкова започна защитата на титлата си в Сидни с победа. В първи кръг на квалификациите за основната схема, тя победи Шанел Шийпърс от РЮА със 7:6, 4:6, 6:2.

В първия сет Пиронкова започна по-убедително и първа проби. След това тя имаше две точки за втори пробив за 3:1, но не ги реализира. Малко по-късно Шийпърс се възползва и върна пробива, изравнявайки 4:4.

Оспорваната битка продължи и се стигна до тайбрек. Там Пиронкова отново взе аванс от 3:1 точки, но опонентката й успя да върне мини-пробива за 5:5. В крайна сметка Пиронкова първа стигна до сетбол и го реализира.

С началото на втория сет Шийпърс проби на 15 и направи серия от три поредни гейма за 3:1. Българката обаче отговори подобаващо като веднага изравни резултата - 3:3. Тя обаче не успя да се възползва като продължи серията си и в седмия гейм пак бе пробита. А това се оказа достатъчен аванс за Шийпърс да спечели тази част и да изравни общия резултат.

Преди началото на третия сет на състезателките бе дадена 10 минути почивка заради високата температура.

Пиронкова започна с пробив на нула, но Шипърс веднага го върна също с пет поредни точки в своя полза. При 3:2 българката отново получи шанс и се възползва. До края тя не загуби дори гейм.

Както е известно миналата година Цветана Пиронкова спечели титлата в Сидни, след като също стартира участието си в турнира от квалификациите. Българката има да защитава 470 точки.

Във втори кръг Пиронкова ще играе с талантливата хърватка Донна Векич. Двете нямат официален мач.

СХЕМА НА КВАЛИФИКАЦИИТЕ!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини