България срещу Беларус, Португалия и Грузия за Фед Къп



България срещу Беларус, Португалия и Грузия за Фед Къп
Свързани турнири
Тагове
09-01-2015 15:13

Тимът на България ще бъде в група “C” на турнира за Фед Къп, който ще се проведе от 4 до 7 февруари в Будапеща, Унгария. Днес в Лондон беше теглен жребият за разпределението на 15-те отбора в 4-те групи, като съпернички на нашите момичета ще бъдат съставите на Беларус, Португалия и Грузия, като само първият в групата ще продължи към полуфиналната фаза в състезанието.

“В този формат на Фед Къп с толкова много отбори, където всеки ден срещаш различен съперник, никак не е лесно и това е ясно на всички. Възможностите са изравнени. Въпреки че има предварително заявени състави е възможно в последния момент да има някои промени в другите отбори, така че трябва да изчакаме и да видим срещу кои точно съпернички ще играем. Нашата цел по принцип е оставане в групата, но разбира се, ако имаме шанс за нещо повече ще вложим всички сили, за да го постигнем“, сподели веднага след тегленето на жребия капитанът на националния ни отбор Дора Рангелова.

Тимът ни, в състав Цветана Пиронкова, Елица Костова, Диа Евтимова и Виктория Томова, няма да се събира на лагер преди турнира, защото всички тенисистки имат ангажименти в различни краища на света. Рангелова обясни, че това няма да е проблем, защото поддържа ежедневна връзка с момичетата и във всеки момент какво е функционалното им и емоционално състояние.

„Вярвам, че с включването на Цвети Пиронкова, която пропусна последното ни участие поради травма, шансовете ни вече са по-големи от миналата година. Изключително много съжалявам, че Сесил Каратанчева няма право да играе за България, защото едва ли има треньор в света, който да не желае да разчита на толкова добра състезателка. С Цвети биха били страхотен и много сериозен тандем и при всички случаи ако Сесил беше в отбора щяхме да бъдем още по-боеспособни“, коментира Рангелова.

От края на 2014 година Каратанчева отново се състезава за България, но според новите правила на Международната тенис федерация (ITF), които влизат в сила от настоящия сезон, на тенисистите от този момент насетне им е забранено да играят за повече от една държава за Фед Къп. Сесил има участия за Казахстан, което означава, че тя няма право на участие в отбора ни за този формат на надпреварата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини