Пиронкова - Захлавова Стрицова 6:4, 6:1 (гейм по гейм)



14-01-2015 08:54 | Станко Димов

Цветана Пиронкова победи Барбора Захлавова Стрицова в четвъртфиналите на турнира в Сидни с 6:4, 6:1.

Това е втора победа на Пиронкова от три мача срещу тази опонентка.

"Страхотно е отново да играя на централния корт тук. Бях нервна преди срещата. Щастлива съм, че стигнах до победата.

"В Бризбейн загубих рано. Обичам Сидни и се радвам, че се завърнах. Спечелих вече шест поредни мача и няма как да съм по-щастлива," заяви българката в интервюто на корта.

Коментар на живо:

ПЪРВИ СЕТ, Пиронкова сервира първа

1:0 - Много агресивна игра от Стрицова в първите две разигравания. При второто тя завърши с майсторско воле и поведе 30:0. Пиронкова сравнително лесно изравни, но след това допусна двойна грешка с цената на точка за пробив. Стрицова обаче не се възползва и направи непредизвикан пропуск. С лош ретур в аут чехкинята пропусна нова такава възможност и в крайна сметка пловдивчанката печели началния гейм, продължил седем минути.

1:1 - Стрицова изравнява. Тя демонстрира добра игра на мрежата и като цяло се стреми да доминира в разиграванията.

1:2 - Пиронкова започна с елементарни непредизвикани грешки за 0:30. След това Стрицова спечели дълго разиграване и достигна до три поредни точки за пробив. Още първата бе реализирана.

2:2 - Ситуацията бързо се обърна. Две леки грешки на чехкинята и отличен ретур на Пиронкова й дадоха аванс от 40:0. И отново на нула се стигна до ри-брейк.

3:2 - Началото бе чудесно за българката. Тя дръпна уверено с 30:0, но позволи изравняване. След това Пиронкова направи може би най-доброто изпълнение в мача като реализира прекрасен лоб.

3:3 - Втори пореден гейм, в който Захлавова Стрицова прави поредица грешки, за да изостане 0:40. Тя смени ракетата си, а след това показа отлична игра на мрежата, съумявайки да изравни 40:40. Пиронкова също й помогна с несериозни отигравания. В крайна сметка след близо десет минути чехкинята се спасява.

3:4 - Пробив на нула за Захлавова Стрицова. Втори такъв в сета.

4:4 - Много добри изпълнения на Пиронкова от бекхенд и тя поведе 30:0. В крайна сметка се стигна до втори пореден пробив на нула!

5:4 -
Пиронкова най-после с убедителен гейм в своя полза. Втори пореден в нейна полза и тя заставя опонентката си да сервира за оставане в сета.

6:4 - Непредизвикани грешки на Стрицова белязаха първите две разигравания за 0:30. Чехкинята продължи да действа нервно и се стигна до 15:40 за поредни сетболи. Първият бе пропуснат от българката в дълго разиграване, в което загуби инициативата. При второто обаче тя реализира прекрасен минаващ от форхенд, последван от мощно "Айдее".

ВТОРИ СЕТ, Пиронкова сервира първа

1:0 - Повече от убедително Пиронкова съумя да спаси точка за пробив и в крайна сметка открива резултата в своя полза. Четвърти пореден гейм в нейна полза.

2:0 - Грешките и при двете доминират. Логично се стигна до 30:30. В този критичен момент Стрицова пропусна с много от форхенд с цената на точка за пробив. Пиронкова обаче не се възползва. След 4 равенства Пиронкова достигна до точка за пробив с печеливш от бекхенд и се възползва.

2:1 - Стрицова прекъсва серията на Пиронкова. И то с ри-брейк на нула.

3:1 - Пробив за Пиронкова. И то след двойна грешка на Стрицова в решителния момент. Тя допусна редица непредизвикани пропуски и бурно изразяваше недоволството си.

4:1 - Блестящ гейм за Пиронкова. Тя подходи атакуващо във всички размени от дъното на корта и затвърждава пробива.

5:1 - Пиронкова спаси четири геймбола преди да стигне до възможност за нов пробив, която не съумя да реализира. След седем минути битка българката все пак печели и ще сервира за мача.

6:1 - Победа в два сета за действащата шампионка.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини