Квитова за мача с Цвети: Забавно е, една добра история



14-01-2015 14:14 | Станко Димов

За втора поредна година Петра Квитова ще се изправи срещу Цветана Пиронкова на полуфиналите на турнира в Сидни. Двубоят между двете ще бъде в четвъртък сутрин, не преди 10:00 часа българско време. Преди 12 месеца Цвети се наложи над чехкинята, а след това на финала победи Кербер и спечели първата си титла на ниво WTA.

Квитова, която е №2 в основната схема и №4 в световната ранглиста призна, че в началото на турнира не е очаквала историята да се повтори по такъв начин.

„Мисля, че това е нещо необичайно. Забавно е, определено е една добра история”, каза Квитова на пресконференция след успеха с 2:1 сета над Ярмила Гайдошова.

По-късно Квитова написа в Twitter: „Ще се видим утре, Сидни. Същото време, същото място, същия опонент като миналата година”

До момента Квитова води с 3:1 победи в двубоите с Пиронкова. Единственото поражение на левичарката е именно в Сидни преди 12 месеца.

Ако успее да спечели титлата в Сидни, както и да се представи подобаващо силно на Australian Open, при различни сценарии, чехкинята има шанс дори да оглави ранглистата още след първия за сезона турнир от Големия шлем.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини