Двукратната шампионка Азаренка няма да е сред поставените в Мелбърн



14-01-2015 14:38 | Станко Димов

Виктория Азаренка няма да бъде сред 32-те състезателки, които ще бъдат поставени в основната схема на Australian Open. Беларуската тенисистка се срина сериозно в ранглистата, след като пропусна много турнири заради травми и сега заема 41-во място в класацията нa WTA.

Азаренка, която триумфира с титлата в Мелбърн през 2012 и 2013, се смъкна от 32-ро място на 41-во място само за една седмица. Обикновено организаторите на турнирите от Големия шлем сами решават кои да са поставените тенисисти при мъжете и при жените, но рядко се отклоняват от ранглистата.

Контузии в крака и коляното попречиха на Вика да вземе участие в 9 турнира през 2014 година и тя завърши извън топ 10 за първи път от 2008-а. Загубата й в първия кръг на турнира в Бризбейнн от Каролина Плишкова, след пропиляването на два мачбола във втория сет й попречи да се върне сред първите 32 в класацията, която излезе тази седмица.

Oт двете страни на схемата застават Серина Уилямс и Мария Шарапова, които ще могат да се срещнат само на финал.

Рускинята от своя страна има отлична възможност да атакува първото място в ранглистата още в Мелбърн. За тази цел трябва да се случи един от следните сценарии. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини