Пиронкова - Уотсън 6:4, 6:0 (гейм по гейм)



Пиронкова - Уотсън 6:4, 6:0 (гейм по гейм)
Свързани турнири
Свързани играчи
Тагове
20-01-2015 00:58 | Любомир Тодоров

Най-силната българска тенисистка Цветана Пиронкова започна юбилейното си десето участие на Откритото първенство на Австралия с победа

Българката без проблеми се наложи над представителката на Великобритания Хедър Уотсън с 6:4, 6:0.

Развитието на мача гейм по гейм:

1 СЕТ:
* Уотсън ще сервира първа

0:1 - Гласовита българска агитка подкрепя Цвети в Мелбърн. Уотсън започна нервно и след непредизвикана грешка от форхенд се стигна до ситуация 30:40. Точката за пробив бе реализирана от Пиронкова, която открива резултата.

0:2 - Много добро сервиране на Пиронкова в началото и тя без проблеми поведе 40:0. Уотсън обаче заигра много агресивно и съумя да възстанови равенството. В този момент българката сгреши удар над глава на мрежата, но след това бързо спаси точката за пробив. Пловдивчанката все пак затвърждава аванса си.

1:2 - Нищо в играта на Уотсън не се получава. Куп непредизвикани грешки от нейната ракета и тя се озова в положение 0:40. Последва необясним спад в представянето на българката, която не взе повече точки и така Уотсън взима първи гейм в мача.

2:2 - Пробивът е върнат. Пиронкова допусна редица непредизвикани грешки главно от форхенд и Уотсън печели на 15.

2:3 - Пиронкова поведе 30:15, а след това и с 40:30. Уотсън обаче убедително отрази възможността за пореден пробив. След това Пиронкова имаше втори пореден шанс, но направи лека грешка от любимия бекхенд. В крайна сметка след няколко равенства Пиронкова пак проби.

2:4 - Уотсън се възползва от грешки на Цвети и дръпна 30:0, но българката отговори със серия от три поредни точки за геймбол и в крайна сметка взе подаването си.

2:5 - Пореден безобразен гейм за американката, която допусна редица грешки главно от форхенд и тя допуска отново да загуби сервис гейма си.

* Физиотерапевт на корта повика Хедър Уотсън.

3:5 - Много агресивна игра на Уотсън. Тя записа няколко добри изпълнения включително отличен завършващ удар от форхенд за 40:15. Втората точка за пробив бе реализирана с нов печеливш, но от бекхед.

4:5 - При 30:30 Пиронкова пропусна добра възможност да стигне до сетбол. Уотсън взима гейма и я заставя да сервира за сета.

4:6 - Нова серия от елементарни грешки на Уотсън и Пиронкова печели първия сет.

2 СЕТ:
* Уотсън ще сервира първа

0:1 - Пиронкова стигна до 30:30. И в този решителен момент допусна елементарна грешка при спечелена позиция. Малко по-късно обаче българката дочака своя шанс и след много стабилна игра в защита успя да пробие и на старта на втория сет.

0:2 - Уотсън започна много агресивно и бързо поведе 40:0, а след това имаше и четвърти шанс да пробие. Пиронкова обаче отрази всички тези възможности и затвърди аванса си в крайна сметка.

0:3 - Уотсън очевидно не се чувства в оптимално състояние. Пореден пробив.

0:4 - Пети пореден гейм за българката, която е все по-близо до крайната победа.

0:5 - Двубоят се доиграва и няма интрига, тъй като Уотсън не е в състояние да бъде равностойна.

0:6 - Нервен край, но след няколко равенства Пиронкова приключва мача със сет на нула.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини