Джокович и Вавринка започнаха убедително



20-01-2015 07:43 | Любомир Тодоров

Победителите в последните четири издания на Откритото първенство на Австралия Новак Джокович и Стан Вавринка започнаха участието си в Мелбърн с убедителни победи.

 

Световният номер едно Новак Джокович се наложи над тръгналия от квалификации Алияз Бедене от Словения с 6:3, 6:2, 6:4 за 1 час и 50 минути игра. След равностойно начало и две отразени точки за пробив четирикратният шампион в турнира нанесе удар с пробив за 5:3 при първата си и единствена възможност за брейк в сета, след което го спечели.

 

Ноле, който не изглеждаше напълно оздравял от вирусното заболяване, стартира с пробив и втората част, а след това постигна и още един. В третия сет Джокович проби за 3:2. В заключителния гейм сърбинът поведе с 40:0 при своето подаване и реализира още първия мачбол.

 

Новак Джокович завърши с 30 печеливши удари (8 аса) и 29 непредизвикани грешки (3 двойни). Във втория кръг той очаква победителя от двубоя между Андрей Кузнецов (Русия) и Алберто Рамос-Винолас (Испания).

 

Шампионът от 2014 година Стан Вавринка стартира защитата на титлата си с рутинна победа. Четвъртият в схемата швейцарец надигра на "Род Лейвър Арина" за 89 минути с 6:1, 6:4, 6:2 №100 в световната ранглиста Марсел Илхан от Турция. Вавринка постигна общо 5 пробива в мача и не допусна нито един.

 

"Щастлив съм да започна отново. Последният път, когато бях тук, стадионът беше празен и аз позирах за снимки с трофея", каза след двубоя Стан.

 

Във втория кръг той очаква спечелили в срещата Мариус Копил (Румъния) - Пабло Андухар (Испания).

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини