Суперсблъсък: Азаренка срещу Вожняцки още във II кръг



20-01-2015 09:25 | Станко Димов

Каролина Вожняцки и Виктория Азаренка ще премерят или една срещу друга в една от най-интересните срещи от втория кръг на Australian Open. Суперсблъсъкът стана факт, след като във вторник сутрин и двете състезателки спечелиха с лекота откриващите си мачове.

Азаренка, която е двукратна шампионка в Мелбърн, надви с 6:3, 6:2 Слоун Стивънс. В същото време Вожняцки отстрани Телър Таузенд със 7:6 (1), 6:2. 

„Мечтите и надеждите ми могат да бъдат на друго ниво. Мечтите винаги са големи, това е нещо като светлината в края на тунела. Не знам дали ще се случат тук или някъде другаде, но просто искам да продължа да работя здраво и да имам увереността, която искам да имам”, коментира Азаренка.

„Точно в този момент аз просто съм концентрирана върху ежедневната ми работа и се опитвам да показвам най-доброто от себе си”, каза още белорускинята.

В двубоите между Вожняцки и Азаренка, датчанката има води с 4:3 победи. Но за последните близо 4 години те са срещали само веднъж и тогава победата е на сметката на Вика.

„Честно казано не гледам на този двубой като на среща от ранните етапи в турнира – ще бъде голяма битка. Но след като не съм поставена не е изненада, че толкова рано в турнира мога да играя с подобен съперник. Просто трябва да приема предизвикателството”, каза Вика.

„В края на миналия сезон тя показа невероятен тенис. Знам, че е опасен съперник. Винаги сме имали оспорвани двубои. Трябва да се концентрирам, да се подготвя добре и да се боря. Това е ключовата дума за мен”, продължи Азаренка.

Двубоят с нетърпение очаква и Вожняцки: „Познаваме се от малки. Мисля, че първите ни двубои са когато аз бях на 13, а тя на 14. Познаваме се от повече от 10 години, играли сме заедно отдавна. Сега ни предстои нова битка”, отбеляза датчанката.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини