Сампрас изумен от Федерер



21-01-2015 11:33

Пийт Сампрас за пореден път похвали Роджър Федерер за ентусиазма и нивото, което показва на 33 години и то при положение, че вече е баща на четири деца.

Швейцарецът победи днес Симоне Болели и продължава успешното си представяне на Откритото първенство на Австралия.

"Невероятно е, че Роджър продължава. Постигнал е толкова много в играта и все още има мотивация да пътува и да печели," заяви Сампрас по адрес на Федерер, който наскоро записа победа №1000 в кариерата си и изостава по този показател само от Иван Лендъл и Джими Конърс.

"Дали съм изненадан от случващото се? И да, и не. Не се съмнявам в качествата на Роджър. Те са на лице. Играе добре. Въпросът е в психологическата настройка. Изумен съм, че продължава да е мотивиран."

"Роджър оставя ракетата и здравата работа, която е положил да говорят вместо него. Здрав е. Нивото му спадна в последните години, но сега отново е по-уверен," смята още Сампрас.

Американецът е убеден, че работата на Федерер със Стефан Едберг е допринесла за развитието му. "Стефан добави тук и там по малко. Те се стремят да подобряват детайлите. Стефан е много умен и знае за какво става въпрос. Очевидно това е добро партньорство."

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини