Да изчезнеш за 44 минути



22-01-2015 08:23 | Станко Димов

Агниешка Радванска се класира меко казано с лекота за трети кръг на Откритото първенство на Австралия. Рано тази сутрин полякинята се наложи с 6:0, 6:1 над Юхана Ларшон (Швеция) в двубой, който продължи 44 минути! Скандинавката изигра един от най-слабите двубои в кариерата си, като се отчете с 4 печеливши удара, 22 непредизвикани грешки и общо спечелени едва 16 точки в мача!

Любопитно е да се отбележи, че това е втора поредна експресна победа на Ага. В първи кръг полякинята надви с 6:3, 6:0 Куруми Нара (Япония) за 63 минути.

В следващия кръг Радванска ще се изправи срещу Варвара Лепченко, а победителката ще достигне до осминафинал в турнира.

Чиста победа в два сета записа и друга от фаворитките в схемата при дамите – Петра Квитова. Чехкинята, която миналата седмица спечели титлата от турнира в Сидни, се наложи с 6:2, 6:4 над Мона Бартел (Германия). Квитова сервира отлично и за целия мач не допусна да бъде пробита нито веднъж. Тя реализира 10 аса и направи общо 30 печеливши удара.

В трети кръг Квитова ще срещне Мадисън Кийс, която спря една от местните надежди – Кейси Делакуа. Напред в турнира продължава и една от най-перспективните млади състезателки – Гарбине Мугуруса, която се справи в 3 сета с опитната Даниела Хантухова- 6:1, 1:6, 6:0.

ПРОГНОЗИРАЙТЕ СРЕЩИТЕ ОТ AUSTRALIAN OPEN ТУК!

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини