Димитров - Багдатис 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:3 (гейм по гейм)



23-01-2015 01:23 | Любомир Тодоров

Григор Димитров достигна четвърти кръг на Откритото първенство на Австралия. Той победи много трудно след три часа и 30 минути игра Маркос Багдатис с 4:6, 6:3, 3:6, 6:3, 6:3.

Развитието на мача гейм по гейм:
* Димитров сервира първи

1:0 - Отлично начало за Григор, който пласира няколко отлични начални удари за 30:0. Последва двойна грешка, но след това той безпроблемно откри резултата.

1:1 - Добро сервиране на Багдатис. Той затваря на 15 с ас.

2:1
- Гришо показа отлична игра и с лекота дръпна 40:0. Багдатис напомни за класата си и спечели две поредни хубави разигравания от основната линия. Българинът обаче реализира третия си геймбол.

2:2 - Умела игра на кипъреца, който успява да разнообразява играта си и с излизания на мрежата. Отново на 15 за Багдатис.

3:2 - Димитров поведе 40:0 с лекота. В четвъртото разиграване закъсня и допусна грешка от бекхенд, а след това Багдатис два пъти поред го натисна на бекхенд, за да изравни - 40:40. В този момент Димитров се измъкна от много трудна ситуация в едно от най-хубавите разигравания и в крайна сметка пак повежда.

3:3 - Гейм на нула за Багдатис. Два аса и като цяло много разнообразно сервиране от негова страна.

4:3
- Григор тотално доминираше на корта благодарение на предимството получено от сервисите му. Форхендът също работи на ниво. Единствената загубена точка от него бе след двойна грешка.

4:4 - Отново без проблеми за сервиращия. Гришо засега е спечелил едва три точки при сервис на Багдатис.

4:5 - Лошо сервиране на Григор, който при 15:30 допусна двойна грешка с цената на поредни възможности за пробив пред Багдатис. Първата бе спасена с лекота след добра комбинация и уинър от форхенд. След това Багдатис спечели хубаво разиграване и ще сервира за първия сет.

4:6 - Багдатис спечели страхотно разиграване за 15:0 като премина от защита в атака. След това той сервира прекрасно и си осигурява първата част.

ВТОРИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Григор Димитров реагира подобаващо. Той спечели на нула откриващия гейм на втората част. Съумя да сервира на ниво и не даде никакви възможности на съперника.

1:1 - Багдатис поведе бързо 30:0. След това обаче допусна две поредни двойни грешки за 30:40. Точката за пробив обаче бе спасена след лош ретур на втори сервис от Димитров. Ретурите на Григор тотално не се получават и Багдатис обръща.

2:1 - Гришо отново повежда. Добро сервиране от негова страна.

3:1 - Първият сервис на Багдатис се позагуби във втория сет. Това помогна на Григор, който го постави под напрежение с хубав минаващ удар от бекхенд за 30:30. След това българинът спечели убедително ново разиграване и пак получи точка за пробив. И този път тя е реализирана.

4:1 - Пробивът е затвърден. Един куп непредизвикани грешки на Багдатис и Гришо изглежда е близо до възстановяване на равенството.

4:2
- Багдатис отново бе поставен под напрежение при 30:30. След това обаче той бе много убедителен и запазва разликата от само пробив.

5:2 - Гришо спечели важно разиграване, което бе много оспорвано, за 30:15. След това нямаше проблеми. В този гейм Димитров записа сервис с 230 км в час.

* Багдатис иска намеса на физиотерапевт заради проблем в бедрото на левия крак.

5:3 - Напълно равностойна игра и точка за точка се движеше в този осми гейм. Багдатис пропусна два геймбола, но при третия не сгреши.

6:3
- Багдатис постави под напрежение българина и съумя да поведе 30:15. След това обаче Димитров с лекота обърна и печели тази част.

ТРЕТИ СЕТ:
* Багдатис сервира първи

1:0 - Багдатис започна много уверено тази част и с лекота поведе 40:0. Гришо отрази два геймбола, но при третия нямаше шансове.

1:1 - Григор поведе лесно 30:0. След това обаче Багдатис реализира печеливш ретур, а последва и двойна грешка за 30:30. От спечелена позиция Димитров пропусна геймбол, но при втория се справи благодарение на нова грешка на опонента.

2:1
- Битката за всяка точка е наистина оспорвана макар грешките да преобладават. Багдатис уверено стигна до два поредни геймбола, но Гришо успя да се пребори за 40:40. Все пак кипърецът измъкна в своя полза и пак повежда.

2:2 - Багдатис отново постави под напрежение българина и стигна до поредица равенства 40:40. Той се радва по традиция и на гласовита кипърска агитка. Григор изтърва трети геймбол с двойна грешка, но в крайна сметка съумя да се измъкне и да изравни резултата.

3:2
- Григор стигна до първа точка за пробив, повеждайки 40:30. Багдатис я спаси с умела къса топка. Последва втора, при която българинът прати ретура си в аут. В крайна сметка Багдатис отново се пребори за този пети гейм.

3:3
- Багдатис спечели няколко добри разигравания за 30:15, а след това дочака грешка от форхенд на българина. Димитров спаси точките за пробив със сервис. Бившият финалист в Мелбърн достигна до още две поредни, но Григор игра уверено и ги отрази, за да изравни общия резултат.

4:3 - Григор спечели първата точка, но след това допусна поредица грешки от бекхенд и загуби шанс да се бори за нещо повече.

5:3 - Багдатис е по-убедителен в дългите разигравания. Освен това направи страхотна къса топка, за да поведе 30:0. Той разви аванса си за 40:15 или два скрити сетбола. Григор не бе максимално убедителен, но някак съумя да изравни - 40:40. В този ключов момент Димитров направи седмата си двойна грешка, но отрази третата точка за пробив с ас. При четвъртата обаче Багдатис действа много по-уверено и заслужено стига до шанс да сервира за сета. Вече два часа игра.

6:3 - Без добри сервиси Григор притисна опонента и поведе 30:0. Багдатис реагира отлично, за да изравни. При 30:30 кипърецът направи елементарна грешка при воле на мрежата. Димитров обаче не съумя да реализира точката за пробив. Последваха още три такива, които Багдатис отрази и вдигна публиката, която е преобладаващо на негова страна. В крайна сметка финалистът от 2006-а печели едночасовата битка.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Григор направи две елементарни непредизвикани грешки, но все пак това не се отрази и той открива резултата в своя полза.

1:1 - Неуверена игра и от двамата, които предимно правят грешки. При 30:30 Багдатис допусна нова такава от бекхенд в разиграване, в които имаше предимство. Точката за пробив бе спасена със сервис, а именно началният удар поведе кипърецът към пълен обрат.

2:1
- Димитров поведе лесно с 40:15. След това обаче допусна изключително елементарни грешки от бекхенд за равенство. Все пак българинът се измъкна и дръпва.

2:2
- Нови проблеми за Багдатис, който бе притиснат при ситуация 15:30. В този миг първият сервис се появи на разположение на Маркос, който не влезе повече в разиграване.

3:2
- Гейм на нула. Само с първи сервис той не срещна никакви проблеми.

4:2 - Багдатис трепна и допусна две двойни грешка, след които изостана 15:40. Пробивът бе реализиран още при първия шанс.

5:2 - Историята се повтори и Григор направи двойна, след което се озова в позиция 0:30. С голям късмет той избегна и втора поредна такава. Сервисът го измъква за 30:30. В крайна сметка Димитров печели този седми гейм.

5:3 - При 30:30 Багдатис, който е видимо изнервен допусна двойна грешка и това значеше сетбол за Димитров. Кипърецът се измъкна след хубав сервис. Григор си заслужи втори като пласира много добър ретур, но Багдатис пак го отрази. След продължителна битка Маркос се измъква и заставя съперника да сервира за сета.

6:3 - Багдатис дочака грешки на българина, за да поведе 30:15. След това кипърецът допусна лека грешка и бе наказан. Григор намери сервиса си и затваря четвъртата част.

ПЕТИ СЕТ:
* Багдатис сервира първи

1:0 - Отлично сервиране за Багдатис, който дръпва резултата в петия сет. В Мелбърн няма тайбрек в тази част.

1:1 - Вече три часа игра. Форхендът на Гришо му помогна и той завърши на два пъти от тази страна.

1:2
- Непредизвикана и двойна грешка на Багдатис доведоха ситуацията за 0:40. Втората точка за пробив бе реализирана.

1:3 - Стигна се до няколко дълги разигравания. В тях по-стабилен бе Григор. Багдатис пък го награди с няколко непредизвикани грешки.

2:3 - Оспорвана битка за всяка точка като Багдатис не успя да си помогне с началния удар. Все пак при 30:30 той пласира хубав минаващ удар. Геймболът бе реализиран веднага.

2:4 - Григор тръгна с два добри сервиса за 30:0, но след това Багдатис отговори подобаващо, за да изравни. В крайна сметка след малко късмет Димитров реализира втория си геймбол.

3:4 - Едно от най-лесните подавания на Багдатис, който запазва шансовете си и остава в мача.

3:5 - Багдатис спечели много дълго разиграване за 30:15, но след това помогна на българина с лесна грешка от форхенд за равенство. Последваха няколко равенства, но Димитров се приближава на гейм до крайната победа.

3:6
- 40:0 и три мачбола заслужи Григор като Багдатис изглеждаше обезсърчен. Той не сгреши и завършва мача още в този гейм.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини