Мъри продължава без загубен сет, мачът с Григор е факт



23-01-2015 09:11 | Станко Димов

Анди Мъри си подпечата двубой с Григор Димитров на осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. Това стана факт, след като шестият в схемата се наложи с 6:1, 6:1, 7:5 над Жоао Соуса (Португалия) и продължава напред в турнира без загубен сет.

Мъри можеше да постигна и още по-изразителна победа, тъй като в третия сет имаше преднина 4:1, но допусна връщане на пробива и в последствие изравняване на резултата за 4:4. При 5:4 в своя полза и сервис на Соуса Мъри изпусна два мачбола, но в 12-ия гейм прошка нямаше и мачът приключи.

Благодарение на победата Мъри си гарантира двубой с Григор Димитров. Срещата ще бъде в неделя, а залогът участие на четвъртфинал в Мелбърн. Миналата година и двамата отпаднаха на четвъртфиналите (Мъри загуби от Федерер, Григор от Надал).

Макар никога да не е печелил турнира, Australian Open е сред любимите надпревари на шотландеца, който има 3 финала и един полуфинал. 

Иначе в преките двубои с Димитров, Анди Мъри води с 4:2 победи. За последно двамата премериха сили на „Мастърс 1000” в Париж в края на миналия сезон, а британецът се наложи безпроблемно с 2:0 сета – 6:3, 6:3.

Двубоят Димитров – Мъри ще се играе в неделя и по всяка вероятност ще попадне в прякото излъчване на каналите на „Евроспорт”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Mutua Madrid Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Мадрид, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €9,017,445

Official Website | Livescore
Други новини