Димитров - Мъри 4:6, 7:6, 3:6, 5:7 (гейм по гейм)



25-01-2015 10:30 | Любомир Тодоров

Най-добрият спортист на България Григор Димитров отпадна в осминафиналите на Откритото първенство на Австралия. Анди Мъри надигра българина след 6:4, 6:7, 6:3, 7:5.

РАЗВИТИЕТО НА МАЧА ГЕЙМ ПО ГЕЙМ:

ПЪРВИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Отлично начало за Димитров, който реализира добри сервиси и доминираше в разиграванията. Единствената точка за Мъри бе след двойна грешка на българина.

2:0 - Григор се стреми да е много агресивен и спечели поредица дълги разигравания, за да поведе 40:15. В крайна сметка той печели още първата точка за пробив, след като Мъри допусна непредизвикана грешка в решителния момент.

3:0 - Мъри започна по-добре и поведе 30:15. След това Гришо измъкна важно разиграване, за да изравни. В решителната пета точка Мъри трепна и прати форхенда си в мрежата. Пробивът е затвърден.

3:1 - Българинът се стреми да доминира в разиграванията. Той пропусна добър шанс да поведе 30:15. Стигна се до няколко равенства, но Мъри все пак взима първи гейм в мача.

3:2 - Играта бе максимално равностойна в първите разигравания като Григор се стремеше да доминира с по-агресивна игра. При 30:30 Мъри реализира фантастичен минаващ удар от бекхенд, а след това бързо взе и първата си точка за пробив мача.

3:3 - Най-убедителният гейм в мача за Мъри, който от 0:3 възстановява равенството. Той завърши с ас и като цяло бе почти перфектен.

4:3 - Мъри продължи да доминира и поведе 30:15, но след допусна две поредни непредизвикани грешки и бурно изрази недоволството си. Григор се възползва и взима подаването си.

4:4 - Гейм на нула за Анди Мъри като той записа само печеливши удари.

4:5 - Мъри дочака няколко грешки от Григор със стабилна игра в защита и достигна до възможност да пробие при 40:30. Той обаче пропусна възможността с грешка от форхенд. Шотландецът получи нова възможност благодарение на добър ретур и този път нямаше спасение за българина, който пак подходи пасивно в решителното разиграване.

4:6 - Григор допусна непредизвикана грешка в решителен момент в третото разиграване. Мъри не му даде повече шансове и приключва убедително първия сет, независимо че изоставаше 0:3 на старта!

ВТОРИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Гришо взима първия гейм и открива резултата в този сет.

1:1 - Мъри започна с добри сервиси, но Григор спечели добро разиграване на мрежата, за да изравни 30:30. След няколко равенства Мъри изравнява.

1:2 - Гейм тотално под контрола на Мъри, който пробива и в тази втора част. Той пласира няколко отлични ретура, с които притисна българина.

1:3 - Оспорвана битка. Григор докара нещата до няколко равенства, но нищо повече. Добро сервиране за Анди, който затвърждава аванса си.

2:3 - На нула за Димитров, който сервира добре.

3:3 - Мъри спечели атрактивно разиграване на мрежата за 15:15, но след това допусна двойна грешка и изостана 15:30. Григор се възползва и с хубав ретур получи две точки за пробив - 40:15. Първата бе отразена в хубаво разиграване, в което Гришо се раздаде, но Мъри завърши на мрежата. След това обаче шотландецът направи непредизвикана грешка и равенството е възстановено.

4:3 - Оспорваната битка е за всяка точка. Стигна се до 30:30, но след това Димитров намери сервиса си и взе решително предимство 40:30. Мъри изравни, а по-късно получи и възможност за пробив, която Григор не му позволи да реализира. Гришо се налага след осем минути нервна битка.

4:4 - Отличен гейм за Анди Мъри на нула.

5:4 - Мъри започна с печеливш ретур, а Григор сбърка елементарно от форхенд за 0:30. Шотландецът взе и важна размяна на мрежата, след която получи възможности да пробие - 40:15. В решителните моменти обаче Мъри допусна леки грешки и се стигна до равенство. В крайна сметка Димитров реализира третия си геймбол и заставя противника да сервира за оставане в сета.

5:5 - Мъри продължава с убедителното си сервиране и този път загуби едва една точка.

5:6 - Мъри спечели две страхотни разигравания, в които от защита премина в атака за 30:0. Малко по-късно Григор направи елементарна грешка от форхенд и изостана 15:40. С нова отлична игра в защита Мъри реализира още първата точка за пробив.

6:6 - Григор Димитров реагира положително и в бързи разигравания стигна до аванс 30:0, а впоследствие и до 40:15. Мъри спаси убедително първата, а Григор опита агресивен ретур и опропасти втората точка за пробив.  Стигна се до трета, при която Мъри направи двойна грешка!

7:6 - Двамата си размениха мини пробиви след много нервна игра, но Григор стигна до втори след хубав минаващ удар за 4:2. Той стигна до три поредни сетбола при 6:3. С добри сервиси Мъри отрази първите два. Все пак българинът реализира третия. Маратонските 70 минути продължи тази част.

ТРЕТИ СЕТ:
* Мъри сервира първи

1:0 - Гейм на нула за Анди Мъри с отлично сервиране.

1:1 - Подобаващ отговор и Гришо затваря също на нула. Два часа игра от началото на мача.

2:1 - Мъри загуби първа точка като допусна двойна грешка за 15:15. След това обаче той отново бе безгрешен.

2:2 - Непредизвикани грешки пратиха Григор в ситуация 15:30. С третия си печеливш удар в сета той изравни 30:30. Мъри обаче спечели най-дългото разиграване в сета и завърши с мощен форхенд за точка за пробив. Григор обаче бързо я отрази. Ситуацията се повтори още три пъти. След осем минути Гришо все пак измъква подаването си.

3:2 - Оспорван гейм с няколко напрегнати разигравания. Мъри обаче продължава да няма загубена точка след първи сервис и отново повежда в тази част.

3:3 - Димитров започна с два поредни уинъра за 30:0. Убедително той печели подаването си малко по-късно.

4:3 - Мъри подходи много пасивно и бе наказан. Гришо спечели хубаво разиграване и го постави под напрежение като поведе 30:15. С втория си ас в гейма Анди изравни 30:30. След това той нямаше повече затруднения.

3:5 - Мъри започна по-добре, а след отличен минаващ удар си осигури аванс 30:0. Шотландецът продължи да доминира и поведе 40:15, но Григор благодарение на печеливши сервиси спаси точките за пробив. Българинът пропусна геймбол, а след това Мъри дочака трети шанс да пробие. И този път се възползва след грешка от форхенд на съперника си.

3:6 - С лекота взима сервиса си. Отново за около 40 минути игра Мъри приключва частта и взима аванс от 2:1 сета.

ЧЕТВЪРТИ СЕТ:
* Димитров сервира първи

1:0 - Григор започна убедително и поведе 30:0. Мъри обаче отговори като спечели две дълги разигравания за равенство. Шотландецът стигна до възможност да пробие, но Григор бързо я предотврати. След това съумя да затвори в своя полза.

2:0 - Мъри не започна по най-добрия начин и Григор го затрудни максимално, повеждайки 30:15. Стигна се до точка за пробив, при която Мъри излезе на мрежата, но не реагира добре и българинът повежда 2:0.

3:0 - Пробивът е затвърден с гейм на нула след убедително сервиране!

3:1 - Мъри продължи с грешките, за да изостане 15:30. Оттам нататък обаче началният му удар се появи и той бързо реши проблемите си.

4:1 - И двамата допускат повече грешки. Геймът започна с две такива от Мъри, който след това обаче съумя да изравни. Григор отговори в решителния момент с агресивна игра за 40:30. След това той реализира геймбола си.

4:2 - Убедително Мъри взима сервиса си като не загуби дори точка.

5:2 - Гришо сервира добре за 30:0. После обаче Мъри изравни като спаси почти загубено разиграване, в което Григор накрая скъса и ракета. В края сервисът дойде на помощ на българина.

5:3 - Началният удар помага на Мъри, който в момента не е особено уверен при разиграванията. Стигна се до поредица равенства, а Мъри пропусна геймболи. Григор се възползва и дочака възможност за пробив с цената на сетбол. С хубави форхенди шотландецът обаче го отрази. Отново сервисът се намесва и Мъри взима този осми гейм.

5:4 - Поредни елементарни грешки от форхенд на Григор Димитров го поставиха в много тежко положение да отразява две точки за връщане на пробива - 15:40. Той спаси бързо първата с уинър, но при втората отново трепна и пак прати много в аут любимия форхенд.

5:5 - При 30:15 Мъри спечели ключово разиграване с излизане на мрежата, когато направи много добро воле. В крайна сметка серията му продължава и той печели трети пореден гейм.

5:6 - Григор определено е изнервен и допуска леки грешки. Мъри бързо се възползва. Той поведе 40:0 или три скрити мачбола. Шотландецът проби на нула, а Григор в яростта си счупи ракетата си брутално на корта.

5:7 - Григор изоставаше в резултата, но се пребори за 30:30. Мъри обаче показа класа в решителния момент и измъкна решителните разигравания. При мачбола той имаше и късмет с намеса на мрежата.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Tiriac Open
Категория: Друг
Място на провеждане: Букурещ, Румъния
Настилка: Клей
Награден фонд:

Official Website | Livescore
Турнир: BMW Open
Категория: ATP 250
Място на провеждане: Мюнхен, Германия
Настилка: Клей
Награден фонд: €651,865

Official Website | Livescore
Турнир: Barcelona Open
Категория: ATP 500
Място на провеждане: Барселона, Испания
Настилка: Клей
Награден фонд: €2,938,695

Official Website | Livescore
Други новини