Рускиня на финала на Australian Open (+ВИДЕО)



27-01-2015 06:18 | Любомир Тодоров

Руска тенисистка ще играе за титлата от Откритото първенство на Австралия. Това стана факт, след като в първия полуфинал ще се срещнат втората поставена Мария Шарапова и №10 в схемата Екатерина Макарова.

 

Шампионката в Мелбърн от 2008 година Шарапова се класира за седмия си полуфинал в турнира от Големия шлем, след като се справи авторитетно със седмата Южени Бушар след 6:3, 6:2 за 1 час и 18 минути игра на "Род Лейвър Арина".

 

Приятелката на Григор Димитров победи и в четвъртия мач помежду им 20-годишната канадка. Мария проби в първия сервис гейм на Бушар. Носителката на пет титли от Шлема доминираше до края и постигна общо четири брейка, като отрази и двете възможности на съперничката за пробив в мача. Шарапова завърши двубоя с 19 печеливши удари и 18 непредизвикани грешки, а Бушар направи 18 уинърра при 30 грешки.

 

"Изнесох добра продукция срещу Джени, която играе уверено и агресивно. За Катя ще кажа, че много обича да играе тук. Тя използва сервиса на левичарите много добре. Винаги е трудно да играеш срещу тенисистка с лява ръка, която е и твоя сънародничка. Една от нас ще бъде на финал и това ме прави щастлива", заяви Маша с усмивка.

 

Екатерина Макарова победи третата Симона Халеп от Румъния с 6:4, 6:0 за малко повече от един час и е единствената тенисиска без загубен сет в Мелбърн. Московчанката достигна втори пореден полуфинал в Шлема, след като беше в тази фаза и в Ню Йорк. Участвалата в Турнира на шампионките в София Макарова стартира устремно и поведе с 3:0 след два пробива. Победителката в състезанието в "Арена Армеец" през 2013 г. Халеп успя да върне единия, но рускинята взе сета. Във втория тенисистката от Констанца буквално рухна и почти не оказа съпротива.

 

Мария Шарапова е спечелила и петте мача срещу Екатерина Макарова. Две от победите са на Australian Open - на четвъртфиналите през 2012 и 2013 година.

 

В сряда са другите два четвърфинала в турнира Серина Уилямс - Доминика Цибулкова и Винъс Уилямс - Мадисън Кийс.

 

Ето какво каза Шарапова на пресконференцията след срещата:

 


 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини