ВИДЕО: Бердих победи Надал след 17 поредни загуби



27-01-2015 07:35 | Любомир Тодоров

Чешкият тенисист Томаш Бердих стана първият полуфиналист при мъжете на Откритото първенство на Австралия. Седмият поставен постигна неочаквана победа над третия в схемата Рафаел Надал с 6:2, 6:0, 7:6(5) след 2 часа и 13 минути игра. Бердих беше загубил последните 17 мача срещу испанския левичар.

 

ВИЖ СНИМКИ ОТ ДВУБОЯ

 

Чехът проби за 3:1 в първата част. Веднага след това бившият номер едно в света имаше два шанса за рибрейк, но не успя. Бердих затвори частта с втори брейк. 

 

Във втората той буквално унищожи Надал, който не приличаше на себе си. 29-годишният Томаш игра вдъхновено и взе частта на нула за 25 минути, аплодиран от годеницата си Естер. Испанецът не беше губил 0:6 от Мастърса в Лондон през 2011 г., когато Роджър Федерер го победи с 6:3, 6:0.  

 

Рафа се пробуди в третия сет и започна да сервира по-добре и да постига добра дълбочина на своите форхенди. При 5:4 Бердих стигна до два мачбола, но шампионът в Мелбърн през 2009 година ги отрази с отлични начални удари.

 

Стигна се до тайбрек. В него Бердих доминираше и размяната на полетата дойде при 5:1 за чеха. Звездата от Манакор взе три поредни точки след това, но чехът стигна до нови два мачбола при 6:4 и реализира втория след като топката, изпратена от съперника спря в мрежата.

 

"Спазвах тактическия план. Страхотно е да спечеля в три сета! Не искам да спирам дотук. Накарах Рафа да се движи повече, да няма време да подготвя ударите си и се опитвах да съкращавам разиграванията. Чувствах се перфектно на корта", заяви Томаш Бердих след победата.

 

Той завърши четвъртфинала с 46 печеливши удари (10 аса) при само 21 непредизвикани грешки. Надал приключи участието си в турнира с 24 уинъра (3 аса) срещу 26 грешки (6 двойни).

 

Съперникът на Бердих ще бъде Анди Мъри.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини