Макарова заслужава да спечели титлата, смята Мискина



28-01-2015 09:58 | Любомир Тодоров

Капитанът на отбора на Русия за "Фед къп" Анастасия Мискина е на мнение, че Екатерина Макарова може и трябва да спечели титлата на Откритото първенство на Австралия.

 

"През 2013 година тя игра четвъртфинал в Мелбърн. През 2012-а беше близо до това да постигне и повече. Сега всичко се напасна, звездите се наредиха. Катя е голяма работяга и заслужава да печели такива турнири. Участието на Макарова в Австралия е страхотен резултат. Тя проведе много добра предсезонна подготовка с треньорката Евгения Манюкова и това даде резултат", коментира първата руска тенисистка с титла от Големия шлем пред агенция Р-Спорт.

 

Мискина, която след триумфа на "Ролан Гарос" през 2004 година стигна и до №2 в световната ранглиста, определя като много труден утрешния полуфинал на Макарова срещу Мария Шарапова.

 

"Мария също играе чудесно. Мачът ще бъде сложен. Шарапова е свикнала да играе полуфинали и финали в Шлема. Може би за нея ще бъде малко по-леко в емоционален план", прогнозира московчанката.

 

33-годишната майка на трима синове Мискина не може да бъде заподозряна в топли чувства към приятелката на Григор Димитров. Враждата им датира от един мач помежду им на Мастърса в Лос Анджелис преди 11 години. Тогава бащата на Маша Юри Шарапов нападна словесно Мискина и нейния треньорски щаб, което засегна Настя. В последствие шефът на руския тенис Шамил Тарпишчев привика бащата на Шарапова, за да го вразуми. Но конфликтът продължи и когато едната играеше за "Фед къп", другата не участваше в отбора и обратно.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини