Джокович се оказа твърде силен за Раонич



28-01-2015 12:36 | Станко Димов

Новак Джокович е последният, който си гарантира място на полуфиналите на Откритото първенство по тенис на Австралия. Това стана факт, след като световният №1 се наложи с 3:0 сета над Милош Раонич, в отделните части 7:6 (5), 6:4, 6:2.

Интрига на корта имаше само в първия сет, в който пробиви нямаше и се стигна до тайбрек. В него Ноле поведе с 6:3, след което затвори със 7:5. По този начин Ноле продължава напред в турнира без загубен сет!

За жалост на зрителите през втората и третата част разликата в класите се оказа прекалено голяма и Раонич не успя по никакъв начин да окаже съпротива на съперника си.

И в двете части Джокович осъществяваше ранни пробиви, а в същото време печелеше на 0 почти всичките си сервис-геймове. В крайна сметка логичното се случи и Джокович се наложи с 3:0 сета, записвайки пета победа от пет двубоя срещу този съперник.

В петък световният №1 ще се изправи срещу шампиона от миналата година Стан Вавринка, а залогът ще бъде участие на финал в турнира. Двамата се познават отлично, като до момента са се срещали 19 пъти, в които Ноле води с 16:3 победи.

Вторият финалист ще бъде определен от двойката Анди Мъри – Томаш Бердих. 

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини