Серина Уилямс ще играе за шеста титла на Australian Open (+СНИМКИ)



29-01-2015 07:47 | Любомир Тодоров

Водачката в схемата на Откритото първенство на Австралия Серина Уилямс се класира за финала, след като победи в американското дерби 19-годишната Мадисън Кийс със 7:6(5), 6:2 за 78 минути игра. По този начин Уилямс стига за шести път до мача за титлата в Мелбърн, като е печелила и в петте предишни случая. Нейна съперничка в събота ще бъде втората поставена Мария Шарапова.

 

Успехът означава и че Серина запазва първото си място в световната ранглиста. Освен това родената на 26 септември 1981 година тенисистка стана и най-възрастната финалистка на Australian Open.

 

СНИМКИ ОТ ПОЛУФИНАЛА


Тийнейджърката от Илинойс започна ударно мача с пробив, който безпроблемно затвърди за 2:0. В шестия гейм Серина върна брейка, след като Кийс сервира колебливо, и изравни резултата - 3:3. Стигна се до тайбрек. В него Уилямс беше по-концентрирана и поведе с 6:3 точки. Мадисън спаси първите два сетбола с асове, но при третия не успя да върне мощния сервис на именитата си опонентка и частта приключи за 45 минути.

 

Загубата на първия сет поразколеба по-младата американка и Серина я проби в първия гейм на следващия след непредизвикани грешки. В следващия Кийс получи две точки за брейк, но Уилямс не трепна и взе подаването си. Световната номер едно продължи да доминира и стигна до втори пробив за 4:1 след двойна грешка на съперничката. При 1:5 35-ата в света Мадисън, която в понеделник ще дебютира в Топ 20, отрази седем мачбола и взе подаването си. После Серина сервираше за мача и стигна до две нови точки за победата и успя при втората с ас на втори сервис.

 

Серина води с 16-2 победи срещу Мария Шарапова като успехите на рускинята бяха през далечната 2004 година, когато победи американката на финалите на "Уимбълдън" и на заключителния турнир на най-добрите в Лос Анджелис. След това Уилямс има 15 поредни триумфа срещу Шарапова.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини