Осми финал в Шлема



29-01-2015 14:13

Анди Мъри достигна своя четвърти финал на Откритото първенство на Австралия и общо осми в турнирите от Големия шлем. Шотландецът победи Томаш Бердих в полуфиналната фаза с 6:7, 6:0, 6:3, 7:5 след над три часа игра.

Мъри реализира впечатляващ обрат, след като загуби първия сет срещу победилия в хода на турнира Рафаел Надал Бердих. В оставащите три части Мъри даде на осмия поставен общо осем гейма.

Досега Мъри има два загубени финала в Мелбърн от Новак Джокович и един от Роджър Федерер. Анди ще има шанс да вземе реванш от сърбина, ако световният номер 1 се справи в петък със Стан Вавринка във втория полуфинал.

С този си успех Анди Мъри си осигури завръщане в топ 4 на световната ранглиста.

"Чувството е прекрасно. Много труден мач. Радвам се, че спечелих в четири сета. В края беше трудно и физически, затова съм доволен, че успях да го приключа в моя полза.

"Определено той започна по-добре от мен и заслужено спечели първата част. Но в нашия спорт винаги можеш да обърнеш нещата. Още с началото на втория сет съумях да бъда по-агресивен и да доминирам на корта. Опитах се да контролирам емоциите си и представянето си. Мачът бе много по-различен от досегашните ми.

"Тази среща е особено важна за моето самочувствие и завръщане," заяви шотландецът в интервюто на корта.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини