Свършената работа започна да дава резултати



30-01-2015 16:50 | Петя Аршинкова

Една от най-талантливите български тенисистки Петя Аршинкова прие поканата на Tennis24.bg да води собствен блог на нашия сайт. Донеслата първи медал за България от европейски първенства за юноши и девойки след 3 години пловдивчанка започва изявите си от Анталия. В международния турнир за жени там 16-годишната Аршинкова записа хубава успех и се класира на полуфинал.

Здравейте,

Щастлива съм, че успях да победя днес румънката Дину. Като цяло се получи доста оспорван мач. Първият сет тя излезе доста притеснена и допускаше грешки, но във втория игра доста по-стабилно и агресивно и не ми остави големи шансове. В третия сет започна по същия начин, но аз успях да я догоня в резултата и Кристина започна да се разколебава. Тя имаше моменти на спадове в третата част и аз се възползвах от тях.

През подготвителния период в последните няколко месеца тренирах здраво с личната ми треньорка Дора Рангелова и кондиционният специалист Димитър Гушев и мисля, че свършената работа започва да дава резултат.

За следващата ми съперничка Горгодзе не знам много, не сме се срещали до този момент и ще ми бъде интересно как ще се развие мача. Ще дам всичко от себе си и ще видим дали ще е достатъчно, за да се класирам за първи път на финал.

Изкарах доста време в Анталия, вече 21 дни съм тук. След този турнир се връщам у дома, което е прекрасно!

Поздрави,
Петя

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини