Виландер: Джокович може да спечели в Мелбърн още 2-3 пъти



01-02-2015 14:55 | Станко Димов

Анализаторът на „Евроспорт” Матс Виландер похвали Новак Джокович за неговата 5-та титла от Откритото първенство на Австралия. Според него, сърбинът има сили да спечели поне още 2-3 пъти турнира. Ето какво каза Виландер относно финалния двубой между Джокович и Мъри: 

„В първите два сета видях най-добрият тенис, който някога се е играл на „Род Лейвър Арина”. Имаше невероятни разигравания, всякакви удари, а освен това беше физически сблъсък. Мисля, че ако Мъри беше спечелил първия сет, можеше да спечели и втория и тогава да докосне титлата.

Новак беше по-наясно със своя тактически план. Той удряше топката толкова чисто още от първата точка. От самото начало това беше изключителен физически сблъсък. Двамата показаха страхотна игра в защита, показаха добро движение по корта.

След първите два сета помислих, че ще видя най-великия финал за всички времена в Австралия. Джокович имаше проблеми, накуцваше, Мъри поведе с пробив и имаше точка за 3:0. Но, отново Джокович намери начин да се върне. На финалите много често се правят блъфове, а Бекер (треньорът на Джокович) е отличен в това отношение. Ноле показваше, че има проблеми, но в същото време се върна в мача. Ясно е, че имаше някакви физически проблеми, но неговият начин за игра понякога е толкова лесен и съответно може да рискува повече. Преди го е правел много пъти, днес отново му се получи.

Не знам защо, но Джокович явно обича всичко в Австралия и тук всичко му пасва идеално. Според мен той може да спечели поне още 2-3 титли тук.
Мисля, че бащинството беше много важен момент за Джокович. Когато си семеен, когато имаш деца, трябва да дадеш всичко от себе си на корта и той го направи”.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини