Сепи излиза срещу Хаасе в Загреб



02-02-2015 22:01 | Станко Димов

Поставеният под номер пет в основната схема Андреас Сепи (Ита) ще срещне холандеца Робин Хаасе във вторник късен следобяд българско време в двубой от първи кръг на турнира на твърди кортове в зала в Загреб. Надпреварата в хърватската столица е от сериите АТР 250, а наградният фонд е в размер на 494, 310 евро.

Андреас Сепи, който има три АТР титли в кариерата си, заема 40-то място в световната ранглиста в момента, а рекордното му постижение е изкачване до номер 13 през 2013 година. Италианецът откри сезон 2015 в Доха, Катар, където бе спрян на 1/2-финалите от Томаш Бердих (Чех).

Сепи се представи силно на изминалото Открито първенство на Австралия, като участието му ще се запомни с елиминирането на Роджър Федерер в трети кръг. В последвалата фаза италианецът не успя да преодолее съпротивата на младата надежда на домакините Ник Кирьос, отпадайки в пет сета след изключително здрава битка.

Сепи ще играе за шести път в основната схема в Загреб, като за последно взе участие на надпреварата през 2012 година, когато бе елиминиран във втори кръг. Най-доброто му представяне тук дойде през 2006 година, когато достигна до 1/4-финалите (загуба от Тим Хенман).

Робин Хаасе от своя страна се намира на 85-та позиция в класацията на АТР, а през 2012 година той стигна до 33-то място. 27-годишният холандец е спечелил две отличия досега, като и двете бяха от турнира на клей в Кицбюел през 2011 и 2012 година.

През настоящата кампания Хаасе все още няма победа в основна схема на турнир от сериите на АТР. Той бе надигран от хърватина Борна Чорич още в първи кръг на надпреварата в Ченай, Индия, а на Australian Open Жил Симон (Фра) спря устрема му на старта след чиста победа с 3-0 сета.

Хаасе може да се похвали с положителни резултати от трите си участия в Загреб до момента. Тенисистът достигна до 1/4-финалите през 2008 и 2012 година, а на последното си участие през 2013 г. игра на 1/2-финалите, където Юрген Мелцер го победи с 6-7 (2) 3-6.

Сепи и Хаасе имат общо четири мача един срещу друг в тура. Италианецът бе на печелившата страна в три от тези срещии не е изненадващо, че повечето онлайн коефициенти за тенис вещаят нов негов успех. За последно двамата премериха сили на Мастърса в Синсинати през 2012 година, когато Сепи надделя с 6-4 6-4.

Победителят от двубоя между Сепи и Хаасе ще срещне в следващата фаза играещия с "уайлд кард" представител на домакините Антонио Вейч или британеца Джеймс Уорд. Това ще бъде първи мач между двамата на АТР равнище.

Лидер в основната схема в Загреб е местният гигант Иво Карлович, който ще започне директно от втори кръг. Там той ще чака спечелилия мача между сънародника му Тони Андройч и представителя на Кипър Маркос Багдатис.

Титлата в хърватската столица през последните две години вдигна шампиона от US Open 2014- Mарин Чилич. Чилич, който има общо четири трофея от родното състезание, няма да играе тази година тъй като все още не е възстановен напълно от травма в рамото, която го принуди да откаже участие и на Australian Open.

 

Мобилната версия на Tennis24.bg (m.tennis24.bg) може да видите ТУК!




Коментари
Тенис резултати и статистика
Турнир: Miami Open
Категория: Мастърс
Място на провеждане: Маями, САЩ
Настилка: Твърда
Награден фонд: $10,404,205

Official Website | Livescore
Други новини